Kettős állampolgárnak jár TAJ kártya ha nem államilag támogatott az egyetemen?
Munkát szeretnék vállalni (kötelező szakmai gyakorlat) és a diákszövetkezetek weblapjain kérik a TAJ számot.
Amikor jelentkeztem az egyetemre még ukrán állampolgár voltam és nappali tagozatos államilag támogatott, de tavaly átsoroltak önköltségesre és szintén tavaly lettem magyar állampolgár. Nincs állandó magyar lakcímem és így a lakcímkártyámon is csak annyi szerepel, hogy külföldi cím.
Ezt olvasgattam és a hivatalban is azt mondták nem kaphatok. De akkor mi a teendő?
Akkor jelentkezz be ideiglenes lakcímre. Gondolom laksz valahol. Koliban vagy albérletben. Ezt fel kell tüntetni a lakcím kártyán.
Ha magyar is lettél, akkor kell, hogy járjon TAJ kártya. Ráadásul EU-s is. Bár ezt külön kell igényelni, de legalább ingyen. Arról fogalmam sincs, hogy költségtérítéses képzésen fizeti-e az egyetem a biztosítást vagy neked kell havonta (kb. 6-7 ezer).
Ne hagyd magad! A hivatalokban pocsék az ügyintézés és fütyülnek az emberre. Ha rajtuk múlik, akkor nem is lesz TAJ kártyád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!