Akinek nem volt ünnepélyes diplomaosztója. Milyen okból nem volt? Bánjátok, hogy nem vehettétek át talárban a diplomátokat?
Nincs nagy jelentősége. A diploma talár nélkül is éppen annyit ér, mint talárral.
Az értékét az fogja megmutatni, hogyan tudsz munkát kapni a szakmáddal, a diplomáddal.
Hiába a taláros ünnepség, ha a bizonyítványodat kiteheted a vitrinbe, vagy kitörölheted vele...
Ez a taláros marhaság csak amerikanizált hóbort.
Csináljunk jó nagy csinnadrattát, költsünk sok pénzt maskarára, zabapartira, aztán utána...???
Akárki akármit mond, szerintem tök jó érzés ünnepélyes kereteken belül átvenni a diplomát, mégha az másoknak nem is jelent túl sokat.
Az én diplomám, én dolgoztam megérte, én tudom mennyi álmatlan éjszaka és munka van mögötte és igenis jó érzés volt az a 10 másodperc, amíg kisétáltam a papíromért és egy kézfogás és "gratulálok" keretein belül a kezembe adták azt. Talárban, vagy nem talárban, szerintem az a 10 másodperc nekem szólt, az én lelkemről, amikor egy kicsit büszke lehetek magamra, hogy végigcsináltam. Büszkék voltak rám a szüleim és a közeli családtagok is. Ergo, nekem nagyon jó érzés volt átvenni.
A mesterképzésem diplomájával nem vártam meg a diplomaosztót. Hogy miért? Mert egyszer kaptam már 10 másodpercet az élettől, amit kiélvezhettem. :) Januárban végeztem és novemberben lett volna az ünnepélyes átadás. Nekem addig szükségem volt a papíromra munkavállalás miatt, így kikértem. Hülyeségnek tartottam volna visszavinni azért, hogy utána átadják ünnepélyesen újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!