Akit egy szakra sem vesznek fel, az pótfelvételi eljáráskor beadhatja egyik olyan helyre, ahol abban az évben sikertelen volt a normál felvételije?
Ilyenre gondolok, hogy 414 pontom van, és ha netán a vidéki fogorvosi és orvosi karok közül (SZTE-FOK, DE-FOK, PTE-fogorvosi, SZTE-ÁOK, DE-ÁOK, ezeket jelöltem be ilyen sorrendben), egyikére sem jutnék be, akkor ezek közül valamelyiket pótfelvételiben megjelölhetem, lehetséges-e (feltéve ha hirdetnek pótfelvételit ezekre) egyátalán, és ha igen, érdemes lenne? Vagy a PTE-általános orvosit nem jelöltem meg (mert csak 5 helyet lehet), ott ha lesz pótfelvételi, érdemes-e beadni? Mert valamikor elég magas (pl. tavaly valamelyiken 446 volt a pótfelvis ponthatár, de valamikor van 400 körül vagy alatta). Vagy pl. ápoló, mentőtiszt, gyógytornász, ilyen helyre érdemes beadni pótfelvételire és ott 1 évet vagy valamennyit végezni ilyen esetben?
Válaszokat előre is köszönöm!
Beadhatja, persze. Mindenki, akit sehova nem vettek fel, vagy nem is jelentkezett az általános eljárás során.
Persze azt figyelembe kell venni, hogy ez csak akkor működik, ha az adott képzést meghirdetik a pótfelvételi során is (csak ha van még szabad hely, akkor hirdetik). Illetve ilyenkor már csak és kizárólag önköltségesre lehet jelentkezni. Orvosi szakoknál ehhez rengeteg pénz kell, mivel milliós tétel a féléves tandíj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!