Lehet, hogy rosszul számították a felvételi pontjaimat? (Részletek lenn)
Most a részletekbe nem szeretnék belemenni, csak az idevágó tényeket próbálom röviden közölni.3 éve felvettek egy egyetemre, a hivatalos kiértesítőben akkor nekem 414 pontot állapítottak meg. Az idén újra beadtam a jelentkezésem. A felvi.hu oldalon található pontszámító kalkulátorral kiszámíttattam a pontjaimat a napokban, és ott csak 412 pontot adott ki, UGYANAZOKKAL az eredményekkel, mint 3 évvel ezelőtt, pedig többször is leellenőriztem, de nem írtam el. Elképzelhető, hogy 3 éve az adott egyetem Dékáni Hivatala által írt felvételi határozatban elírták? Viszont akkor, 3 éve a felvi elektronikus felvételi felületén (Én felvim) is ugyanaz a 414 pont jelent meg. Pedig, amint írtam az előbb, ugyanazokat az eredményeket adtam be.
Ez a 2 pont ránézésre nem tűnik soknak, de olyan helyekre jelentkeztem, ahol lehet, hogy ezen fog múlni esetleg a bejutásom.
Bocs az ilyen általánosításokért és tudom, hogy látatlanban nem tudnátok sok mindent mondani, csak esetleg ha valakinek volt/van ilyesmi problémája, arra kíváncsi lennék, hogy az hogyan oldotta meg? Írok a felvi.hu-nak és az Oktatási Hivatalnak, csak mégis fel bátorkodtam tenni ezt a kérdést, hátha valaki tudna ajánlani valami konkrét ötletet.
A segítséget előre is köszi.
lehet, hogy tanulmányi pontoknál egy tárgy két utolsó évét nézed te, de két tárgy utolsója jobb volt...
vagy más érettségi targy kell ide.
igen nem minenhova ugyanaz az az érettségi tárgy kell.van ahol elfogadnak 5-6 érettségit is,mindig a legkedvezőbbet számolják.
ezt nem egy ember adja össze hanem egy gép, nem hiszem, hogy hibáztak volna
nekem is egyik szakra 20ponttal több van mint a másikra de ez van
Most írtak vissza a felvi-től, hogy a 2012. évi általános eljárás óta a felvételi szabályzat változott. 2012-ben a tanulmányi pontok számításakor az érettségi átlagba a 4 kötelező tantárgy mellett (magyar, matematika, történelem, idegen nyelv), a természettudományos tárgynál a bizonyítványban és a tanúsítványban szereplő eredmény is egyaránt beszámítható volt.
A tavalyi és a jelenlegi eljárásban az érettségi átlagba kizárólag a bizonyítványban szereplő eredmények számíthatóak be, a 4 kötelező tantárgy mellett a jobb eredménnyel rendelkező természettudományos tárgya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!