Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van Budapesten olyan gimnázium...

Van Budapesten olyan gimnázium, ahol nem közösítenek ki azért, mert cigány vagyok?

Figyelt kérdés
Sajnos az osztályomban nincsenek barátaim, meg igazából az egész iskolában csak néhány olyan ember van, akivel szoktam ritkán beszélgetni. Kezdjük ott, hogy az osztályomból kb. 7 ember az ismerösöm facebookon. A többi be sem jelölt, én meg még nem tudtam a neveket, azért nem jelöltem senkit. Páran az osztályból már megkérdezték tőlem, hogy cigány vagyok-e, én pedig hát nem tagadtam le, megmondtam, hogy igen. Igazából hiába is tagadnám le (bár eszem ágában sincs), nagyon látszik rajtam, fekete haj, barna szemek, kreolos bőr, meghát a vonásaimban is megmutatkozik. Egyébként minden nap hallom, ahogy szidják őket, és oké, utálják öket, csak halkan, mert lehet, hogy esetleg rosszul esik nekem. Amúgy onnan gondolom, hogy emiatt nem bírnak (mert ugye az eddig leírtakból még nem igazán derült ki, hogy ez az okuk), hogy nagyon jó hallásom van, és sajnos meghallottam, amint az egyik fiú azt mondja, hogy "jó, hát xy (én) az cigány", erre a lányok mondták, hogy ja, és nevettek. Velem együtt néhány ember volt év elején, akik nem voltak beilleszkedve, de nekik sikerült, csak nekem nem, pedig normális, értelmes, humoros vagyok, tehát azért nem egy olyan ember, aki eleve nem tud barátokat szerezni, mert van nekem sok, csak ebben a suliban nem, mert ahonnan jöttem, egy 9. kerületi általános iskola volt, ahol vegyesen voltak magyarok-cigányok, és senki nem ítélte el a másikat, most meg belecsöppentem egy olyan közösségbe, ahol csak az számít, milyen a származásom, és esélyt sem adnak, hogy bebizonyítsam, jó fej vagyok, és igenis tanulni akarok, nagy terveim vannak, de a céljaim között szerepel az is, hogy feloldjódjak, bár ez itt már nem fog menni. Ismer valaki olyan színvonalas gimnáziumot, ahol sokfajta származású diák van, tehát kevesebb a rasszista, mert az osztálytársaim, sőt, diáktársaim elveszik mindentől a kedvemet, pl a tanulástól is, persze ettől függetlenül még tanulok, csak folyton az jár az eszemben, hogy mennyire utálom ezt az iskolát, és nagyon rosszul érzem már magam.
2015. jún. 27. 18:50
 1/10 anonim ***** válasza:
38%
Egy rasszista országtól ne várj mást. Mondjuk én sosem értettem, hogy miért kell valakit előre, csupán a származása miatt elítélni. Engem nem érdekel, hogy cigány, kínai, fekete vagy más-e, csak az, hogy milyen ember. És akár mikor hangot adok ennek, rögtön lepontoznak. Sőt, megkapom, hogy libreális komcsi gyurcsótányfan vagyok. Bár nem engem minősít, de akkor is rosszul esik, hogy ilyenekkel vagyok körülvéve. Csak azt tudom tanácsolni, hogy ne foglalkozz ilyen idiótákkal. Tanulj szorgalmasan és ha itthon nem becsülnek meg, akkor menj ki egy normálisabb országba.
2015. jún. 27. 19:11
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat, reménykedtem, hogy van ilyen iskola, ahol újra tudnám kezdeni, de lehet, hogy tényleg semmi értelme ezen agyalni. Csakhát nagyon rosszul esik, mert nem olyan vagyok, mint a Mónika show-ban szereplök pl. Olyan magyarokból is van, minden népnek vannak értékesebb és rosszabb emberei. Ezeket persze csak a tettek alapján lehet megítélni, nem a vér alapján. Hát tanulni nagyon fogok, most még jobban, köszönöm a tanácsodat, megpróbálok nem foglalkoz i velük.
2015. jún. 27. 19:19
 3/10 anonim ***** válasza:
55%

Sajnos ez Magyarország.

Kiközösítenek, mert cigány vagy, engem meg azért meg nőnek születtem.

Nagyságrendekkel többet tudok műszakilag, pl. autószerelés és társai mint bármelyik pasi (nem mintha ők így születtek volna).

Mindig is az ilyen dolgok érdekeltek, kapásból HIBÁTLANRA csináltam meg az ÖSSZES kategória jogsimat (NEM azért mert széttettem a lábam, mint sok ribi, vagy borítékot nyomtam bárkinek is), és mégis mindig mindenhonnan elküldenek, mert nem hímnemű vagyok.

Hozzátenném, NINCS sörhasam, NEM vagyok büdös, NEM dohányzom, iszom, drogozom, mint a legtöbb "sofőr" hímnemű, teljesen normális, csinos, egyetemet végzett hétköznapi nő vagyok.

Akkor én most mit tegyek?

Ausztriában, Németországban, Angliában, stb, az emberek NEM a 13. században élnek, ott természetes egy női buszvezető, egy női autószerelő, vagy még sokáig sorolhatnám.

Sajnos mindketten egy ilyen pöcegödör országba születtünk.

2015. jún. 27. 19:20
 4/10 A kérdező kommentje:
Jézusom, ez milyen durva! Nagyon sajnálom, hogy emiatt nem ismernek el. Gondolom, sok férfi féltékeny is. Szánalmas ez az ország, csak jussak ki külföldre. Na majd az osztálytalálkozókra 10 év múlva elmegyek (már ha meghívnak) akkor majd meglátják, mi lett a "cigány"-ból, mert többre akarom vinni, mint ök.
2015. jún. 27. 19:33
 5/10 anonim ***** válasza:
44%

Első vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy sok kisebbségi szerintem azért viselkedik úgy ahogy, mert azt várja el tőlük a társadalom. Megfigyeltem, hogy beléjük van beszélve kiskoruktól, hogy az ő "fajtájuk" lop és csal. Sajnos ha valaki egész életében csak ilyen visszajelzéseket kap másoktól, előbb-utóbb elhiszi.

Én is elhittem általánosban, hogy csúnya vagyok és senkinek nem kellek. Most, 27 évesen kezdem elhinni, hogy nem. De ehhez nagyon sok dícséretre volt szükségem. Az önbizalmam még mindig romokban. Egy valamit viszont sosem vehetnek el mások tőled, bármilyen gonoszak is, az pedig a tudás. Velük ellentétben te vinni fogod valamire és majd te fogsz rajtuk röhögni a drága kocsidból. Lehet te leszel a főnökük. Ez motiváljon. Mert az ilyenek nem szokták sokra vinni, akik minden energiájukat abba ölik, hogy másokat csesztessenek. Ezt a többi osztálytársam alapján mondom. Egyik szemétláda sem valami sikeres, tanult ember.

2015. jún. 27. 19:41
 6/10 anonim ***** válasza:
46%
Milyen átlagod volt, Kérdező? Ahhoz, hogy iskolát tudjunk javasolni, valamit tudnunk kellene Rólad: milyen színvonalú iskolában hogyan teljesítetted az első évet? Ugyanis hiába javaslunk egy iskolát, ha kiderül, oda esélyed sincs a 9-es teljesítményed miatt.
2015. jún. 27. 19:54
 7/10 anonim válasza:
31%
Szóval olyanoknak akarsz megfelelni, akik azert nem szeretnek mert cigány vagy??? Ha rendesen tanulsz, becsületes vagy, akkor legyél büszek magadra, és ne foglalkozz velük. Kifejezetten ajánlom neked, hogy nézz keresztül rajtuk, tűzz ki hatalmas terveket és menj azo felé! És majd nagyot néznek
2015. jún. 27. 21:22
 8/10 anonim ***** válasza:
53%

Milyen érdekes akármelyik gimissel beszélgettem ott alig volt 1-2 cigány és mindenki szerette őket.

Én Szinyeibe jártam ott is 1 cigány osztálytársam volt,senki se utálta volna azért mert cigány.Ide nyugodtan jöhetsz,persze vannak itt is előítéletek(vagyis utóítéletek) de hát ha a "néped" 90%-a nem bír magával ne várj csodát.

2015. jún. 28. 06:15
 9/10 anonim válasza:
Ha normális ember vagy senki nem fog basztatni. Ha moslék módon viselkedsz más országban sem fognak elfogadni. Ezt nem rasszizmusnak hivják hanem realizmusnak. Szép napot.
2015. júl. 4. 11:44
 10/10 anonim válasza:
28%

Én a helyedben azonnal magántanuló lennék. Ismerős helyzet amiben vagy. Éreztetik a saját osztálytársaid, hogy te alattuk vagy, te nem vagy ember...mert cigány vagy. Kigúnyolnak, kinevetnek, rosszindulatúan lecigányoznak.

Ez kell neked ?

Én is ezeken mentem keresztül, és a mai napig kisebbségi komplexusom van ezek miatt, nem szeretek emberek közé menni, mert kinéznek, egyből megakad a szemük rajtam. Utcán is belém kötnek a magyarok, nem egyszer fordult elő velem...Pedig én sem olyan vagyok mint akik a Mónika Showban voltak. Egy példát írnék :

Fél évig helyettesítettem,8-9 éves kisgyerekek voltak.

Képzeljétek, az egyik 9 éves kislánnyal beszéltem. ( ezek nem csoportos órák voltak, hanem én és a kisgyerek volt a teremben ) Olyanokat mondott el, hogy ledöbbentem. Elmesélte, hogy otthon a szülei miket beszélnek, cigányoznak...hogy lopnak, csalnak, koszosak stb...

Kislány persze nem tudta, hogy én az vagyok. Ez a téma csak azért került elő mert elköltöznek más helyre.

Megdöbbentő volt, hogy a 8-9 éves gyerekekbe, hogy belenevelik a szülök azt, hogy a cigányt utálni kell, mert cigányok és nem azt kell nézni, hogy milyen maga az ember. Nem csoda, mire középiskolába mennek, már úgy utálják a cigányt, hogy el sem lehet mondani. Hangsúlyozom ,hogy akik tényleg lopnak, csalnak, azokat elítélem én is, de ilyenek a magyarok között is vannak.

Mára 3 Diplomám van, 2 osztrák és egy magyar, és eszem ágában sincs ebben az országban maradni.

2015. nov. 11. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!