Van Budapesten olyan gimnázium, ahol nem közösítenek ki azért, mert cigány vagyok?
Sajnos ez Magyarország.
Kiközösítenek, mert cigány vagy, engem meg azért meg nőnek születtem.
Nagyságrendekkel többet tudok műszakilag, pl. autószerelés és társai mint bármelyik pasi (nem mintha ők így születtek volna).
Mindig is az ilyen dolgok érdekeltek, kapásból HIBÁTLANRA csináltam meg az ÖSSZES kategória jogsimat (NEM azért mert széttettem a lábam, mint sok ribi, vagy borítékot nyomtam bárkinek is), és mégis mindig mindenhonnan elküldenek, mert nem hímnemű vagyok.
Hozzátenném, NINCS sörhasam, NEM vagyok büdös, NEM dohányzom, iszom, drogozom, mint a legtöbb "sofőr" hímnemű, teljesen normális, csinos, egyetemet végzett hétköznapi nő vagyok.
Akkor én most mit tegyek?
Ausztriában, Németországban, Angliában, stb, az emberek NEM a 13. században élnek, ott természetes egy női buszvezető, egy női autószerelő, vagy még sokáig sorolhatnám.
Sajnos mindketten egy ilyen pöcegödör országba születtünk.
Első vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy sok kisebbségi szerintem azért viselkedik úgy ahogy, mert azt várja el tőlük a társadalom. Megfigyeltem, hogy beléjük van beszélve kiskoruktól, hogy az ő "fajtájuk" lop és csal. Sajnos ha valaki egész életében csak ilyen visszajelzéseket kap másoktól, előbb-utóbb elhiszi.
Én is elhittem általánosban, hogy csúnya vagyok és senkinek nem kellek. Most, 27 évesen kezdem elhinni, hogy nem. De ehhez nagyon sok dícséretre volt szükségem. Az önbizalmam még mindig romokban. Egy valamit viszont sosem vehetnek el mások tőled, bármilyen gonoszak is, az pedig a tudás. Velük ellentétben te vinni fogod valamire és majd te fogsz rajtuk röhögni a drága kocsidból. Lehet te leszel a főnökük. Ez motiváljon. Mert az ilyenek nem szokták sokra vinni, akik minden energiájukat abba ölik, hogy másokat csesztessenek. Ezt a többi osztálytársam alapján mondom. Egyik szemétláda sem valami sikeres, tanult ember.
Milyen érdekes akármelyik gimissel beszélgettem ott alig volt 1-2 cigány és mindenki szerette őket.
Én Szinyeibe jártam ott is 1 cigány osztálytársam volt,senki se utálta volna azért mert cigány.Ide nyugodtan jöhetsz,persze vannak itt is előítéletek(vagyis utóítéletek) de hát ha a "néped" 90%-a nem bír magával ne várj csodát.
Én a helyedben azonnal magántanuló lennék. Ismerős helyzet amiben vagy. Éreztetik a saját osztálytársaid, hogy te alattuk vagy, te nem vagy ember...mert cigány vagy. Kigúnyolnak, kinevetnek, rosszindulatúan lecigányoznak.
Ez kell neked ?
Én is ezeken mentem keresztül, és a mai napig kisebbségi komplexusom van ezek miatt, nem szeretek emberek közé menni, mert kinéznek, egyből megakad a szemük rajtam. Utcán is belém kötnek a magyarok, nem egyszer fordult elő velem...Pedig én sem olyan vagyok mint akik a Mónika Showban voltak. Egy példát írnék :
Fél évig helyettesítettem,8-9 éves kisgyerekek voltak.
Képzeljétek, az egyik 9 éves kislánnyal beszéltem. ( ezek nem csoportos órák voltak, hanem én és a kisgyerek volt a teremben ) Olyanokat mondott el, hogy ledöbbentem. Elmesélte, hogy otthon a szülei miket beszélnek, cigányoznak...hogy lopnak, csalnak, koszosak stb...
Kislány persze nem tudta, hogy én az vagyok. Ez a téma csak azért került elő mert elköltöznek más helyre.
Megdöbbentő volt, hogy a 8-9 éves gyerekekbe, hogy belenevelik a szülök azt, hogy a cigányt utálni kell, mert cigányok és nem azt kell nézni, hogy milyen maga az ember. Nem csoda, mire középiskolába mennek, már úgy utálják a cigányt, hogy el sem lehet mondani. Hangsúlyozom ,hogy akik tényleg lopnak, csalnak, azokat elítélem én is, de ilyenek a magyarok között is vannak.
Mára 3 Diplomám van, 2 osztrák és egy magyar, és eszem ágában sincs ebben az országban maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!