Mi a véleményetek a Fáy András Mezőgazdasági Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégiumról?
Tudom,kicsit régen íródott a kérdés,de azoknak akik oda szeretnének jönni továbbtanulni, mégis segítség lehet:
1 évet jártam oda,elég is volt. Decemberben már eldöntöttem innen minnél hamarabb szabadulni kellene. Az iskola szervezettsége enyhén szólva rossz.Akármi programot tartott az iskola,simán el lehetett lógni, nem érdekelte őket.Tanárok közül sokan le se adják normálisan az anyagot,nem törődnek a diákokkal.Az iskola épülete csoda hogy működik, mikor én oda jártam takarítónő sem volt, nekünk kellett takarítanunk a termünket. Télen bennt tesiztünk a kis osztályteremben 30 fővel, fetrengtünk a porban, mert az iskola tornatermének nagyon kicsi a befogadóképessége,oda ritkán jutottunk be.Ezen kívül fűtés szót az intézmény nem ismeri, nem egy alkalom volt, hogy hazaküldtek minket, mert kabátban kellett tanulnunk olyan hideg volt.(Kollégium részében ugyan ez). A wc-k-ben kellett öltöznünk mert öltöző is csak egy kicsi van, az is a telek másik végében. Mezőgazdaság szakon a gyakorlatok úgy zajlottak le, hogy ahelyett hogy akármi normálisat csináltunk volna, ahelyett egész évben nekünk kellett gereblyéznünk meg gyomlálnunk (még télen is -5 fokokban). A nyári szakmai kötelező gyakorlatokon állatházi részében végig csak az állatok helyét kellett kitakarítanunk, kertészeti részében meg gyomlálás volt a feladatunk. Amíg ott voltam,szinte semmit nem tanultam a szakmából. A közösség, az iskolának a legrosszabb része. Tele van olyan emberekkel, akik csak megalázni és kiközösíteni tudnak. Sokak értelmi szintje üti egy zsák burgonyáét, állatként viselkedik a nagy része.Remélem kielégítő választ adtam mindenkinek.
Csak, hogy pozitív is legyen írva:
Én tavaj végeztem a Fáyban lovász szakon + az érettsegin. Sajnos a suli az elszenvedője annak, hogy az Agrár kamara más agrár sulikat részesít előnyben, így képzelhetitek, hogy mennyire veti fel pénz az iskolát. Konkrétan amit az iskola mezőgazdászai/kertészei kitermelnek és eladnak, még az a kevéske is az Agrár kamarának folyik be, az iskola nem tarthat rá igényt.
Nem tudom 2016-ban milyen tanárok voltak a suliban, mert én 2018-ban érkeztem, de azt elmondhatom, hogy tündéri osztályfőnököt kaptunk és nem egy jó tanár tanított minket. Persze vannak hiányosságai az iskolának, de a tanárok próbálják ezt kompenzálni. És ha leszartak volna a tanáraim, most nem tanulhatnék egyetemen, azon a szakon, ahova be akartam jutni.
Igen, nem a legjobb az iskola, de végső soron az életre tanít.Alkalmazkodásra, kitartásra, önallóságra tanít és nehezítő körülmény a sok aberrált, akiket a suli kénytelen felvenni, hogy valamennyi támogatásuk legyeny de ez van. Én szerettem oda járni, és ha vissza mehetnék az időbe, újra megtenném, mert kaptam olyan dolgokat, amik az életben a hasznomra válhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!