Mi a teendő, ha mégsem szeretnék egyetemre menni? Többi lent.
Figyelt kérdés
Ma vettem észre, hogy az ELTE-TÓK kar helyett másikat jelöltem be a felvin(tudom elég gáz, meg szerencsétlen vagyok, de ez van...), és másik kart már késő lenne bejelölni, csak a sorrendmódosítás lehetséges. Második helyen a Károli Gáspárt jelöltem be, azonban oda nem szívesen megyek. Úgy tervezem Angliába mennék dolgozni fél évre. Majd februári keresztfélévesre felvételiznék újra az ELTE-re csak arra a karra amit valóban szerettem volna...Ilyen esetben mi a teendő? Csak szimplán ne iratkozzak be? Nem tesznek passzívba?2015. jún. 26. 17:56
1/6 anonim válasza:
Ha nem iratozol be, akkor semmi sincs. Esetleg megfontolhatod a pótfelvételit ha jól tanulsz, mert átvehetnek.
2/6 anonim válasza:
Ne menj el beiratkozni! Ha nem iratkozol be, olyan lesz, mintha fel sem vettek volna, nem lesz jogviszonyod, nem jársz majd arra a szakra. És így nyilván passzív féléved sem lesz, mivel közöd nem lesz az adott szakhoz.
Egyébként nem karra szokás jelentkezni, hanem szakra, tehát tényleg különösen benéztél valamit, ha a szakválasztásnál sem tűnt fel, hogy te nem erre a szakra szeretnél jelentkezni.
3/6 anonim válasza:
Kérheted a felvételid teljes törlését is, írásban vagy interneten a felvi.hu-n, e-felvételi keretén belül.
Akkor a sikeres felvételiddel nem veszed el egy másik embertől a helyet, aki talán szívesen járt volna oda, ahová te beiratkozni sem vagy hajlandó.
4/6 anonim válasza:
De egyébként ha még nem töltötted fel a dokumentumaidat, azt is megteheted, hogy egyszerűen nem töltöd fel az érettségidet, és akkor érvénytelen a jelentkezésed. Egy tipp: felesleges olyan szakot bejelölni a felvételin, ahova nem szívesen mennél.
5/6 anonim válasza:
igen ha biztos vagy benne töröld ki, gondolj arra az emberre aki pont a ponthúzás alatt van eggyel és felvennék ha te törölnéd a jelentkezésed.
6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! Igazatok van! Az elős válaszolónak pedig annyit, hogy rossz szakot jelöltem, csak elírtam. :)
2015. júl. 1. 21:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!