Az emelt érettségire hogyan jár pluszpont továbbtanuláskor?
Figyelt kérdés
Ugye két emeltre adnak pontot, 50-50.
Azt viszont nem értem, hogy tegyük fel, lesz egy angol emeltem, és ez akárhogyan sikerül, kapok rá plusz 50 pontot? vagy esetleg ha rosszabb lesz, akkor mondjuk már csak 30-at? vagy ez lehet 40%, 60%, 80% és 90%, mindig ötven pontot kapok érte? Köszönöm a válaszokat!
2015. jún. 25. 11:44
1/5 anonim válasza:
Ha eléred a 45%-ot onnantól kapsz rá 50 pontot. Az alatt semmit, innen meg mindig ötvenet.
És csak akkor kapsz plusz pontot, ha ez az adott szakon, amire jelentkezni akarsz, felvételi tárgy.
2/5 anonim válasza:
ha legalább 45%-ot elérsz, akkor jár az 50 pluszpont, de csak akkor ha a tárgy felvételi tárgy! mindegy egyébként, hogy hány százalékos érettségit írtál, 50 pluszpontot kapsz minden esetben.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. jún. 25. 13:25
4/5 anonim válasza:
Tovább pontosítanék. Az,hogy csak akkor kapsz 50 pontot, ha felvételi tárgy csak majdnem igaz. Egész pontosan akkor kapod meg az 50 pontot, ha abból a tárgyból is kerülnek számításra a pontjaid. Tehát ugye a felvételi jelentkezésnél 2 felvételi tárgy kerül kiválasztásra, amiknek az érettségi eredményeiből lesz pont számítva. Nyilván mindig az a két tárgy kerül kiválasztásra, amelyikből a legtöbb pontot kapnád. Így mondjuk teszel egy 45%-os angol emelt érettségit, de e mellé teszel egy 95%-os magyar és 90%-os történelem középszintűt (és teszemazt mindhárom felvételi tárgy), akkor duplázással ha az angolt és a magyart számítanák, akkor 190+90+50=330 pontod lenne, míg magyar+töri kombóval 190+180=370. Ekkor a magyar+töri alapján számolják a pontod, és akkor az emelt érettségiért járó +50 pontot nem kapod meg.
5/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen a segítséget! :)
2015. jún. 25. 22:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!