Ha csak erettsegit toltok fel az e-felviben, akkor hogyan lesz a pontom szamolva?
"Nem érted. Ha feltöltöd a bizonyítványt akkor NEM fognak neked duplázni akkor sem, ha számodra az lenne kedvezőbb!!!!
De ez felvin nagyon szépen le van írva."
Fúú valaki megint nagyon hozzáértő.
Igaz hogy nem most hanem 3 éve felvételiztem de azt még én is tudom hogy hogyan megy. Mind a kettőt kiszámítják és amelyik a kedvezőbb. Ha neked a duplázás a kedvező akkor azt megkapod. (még akkor is ha feltöltöttél bizonyítványt)
Hülyeség ez a " NEM fognak neked duplázni " dolog.
Itt egy példa:
Mind a kettőt ők is kiszámolják és a példával:
"A kétféle pontszámítási módszer közül a jelentkezőnek kedvezőbb a tanulmányi pontok és érettségi pontok összege (az érettségi pontok kétszerese helyett), amely alapján összesen 218 pontja van többletpontok nélkül."
Na téged idézve: "De ez felvin nagyon szépen le van írva."
Itt is van:
"Alapképzések, illetve osztatlan mesterképzések esetén – az alábbi 2. és 3. pontban leírtak kivételével - két pontszámítási mód alkalmazható:
a) a tanulmányi pontok és az érettségi pontok összege, hozzáadva a többletpontokat, vagy
b) az érettségi pontok kétszerese, hozzáadva a többletpontokat.
Amennyiben a jelentkező által benyújtott dokumentumokkal igazolt középiskolai és érettségi eredményeiből az a) és a b) pontban meghatározott pontszám is kiszámítható, a jelentkező összpontszámát automatikusan, külön kérés nélkül a számára kedvezőbb módon kell meghatározni!"
Vélemény?
Na gyorsan osszegzem:
Az a legbiztosabb, ha mindenki feltolti mindket dokumentumot, mert a pontszamito algoritmus azt fogja valasztani mindenkinek, amelyikkel tobb pontot er el. Viszont ha tudod, hogy a duplazos modszer a jobb neked, akkor nem muszaj egyaltalan feltoltened a bizonyitvanyt, mert ekkor a bizonyitvanybol nem szamolnak neked semmilyen pontot, illetve ha feltoltod a bizonyitvanyt attol meg nem zarod ki magad a duplazos modszer alol.
Remelem mindent leirtam korrektul,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!