Gimiben olyan tárgyból lehet érettségizni, amit nem tanítanak suliba?
Franciából szeretnék emeltezni, azt általánosban tanultam, plusz nyelvvizsgám is van belőle, úgyhogy nem lenne nehéz, csak rá kéne egy kicsit kérszülnöm. A gond viszont az, hogy suliban angolt és németet tanulok. Eddig úgy volt, hogy németből fogok érettségizni, mivel a tanárom erőltette és a lelkemre kötötte, hogy a nyáron készüljek rá.
Hiába vagyok 5-ös németből, nem szeretem és nem is szívesen szánnám rá az időmet egy olyan nyelv tanulására, ami rávol áll tőlem.
Természetesen lehet, semmi különösebb akadálya nincs. Először meg kell érdeklődni, hogy az iskoládban van -e lehetőség osztályzóvizsgára. Ha van, akkor azt megcsinálod, utána leérettségizel.
Ha nincs, akkor keresel egy másik intézményt és ott osztályzóvizsgázol. Mivel emelt szintűt akarsz, ezért valószínű hogy az érettségi nem az iskoládba lesz, hanem előre kijelölt intézményben, majd meg mondják hol.
Köszi, hogy többen is válaszoltatok.
Nem gondoltam, hogy ez ilyen bonyolult. Fú. Akkor még át kell gondolnom előbb.
És akkor egy másik kérdés: akkor mi van, hogyha már nincs tanulói jogviszonyom? Akkor már nem kell, hogy legyen jegyem, csak az érettségire kell jelentkezni, ugye?
Ha már van érettségid (függetlenül a tanulói jogviszonytól) bármiből mehetsz, de csak pénzért.
Ebben az esetben viszont nem a német helyett, mert valamilyen nyelv kell az érettségi megszerzéséhez.
Köszi :)
Már van egy nyelv. Angolból idén emelteztem. A francia választott tárgy lenne.
Sajnálom. Szerintem mindenki válasza hasznos volt.
Köszi még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!