LaCy2015 kérdése:
Miért engedik, hogy a Tanárárok korruptok legyenek? A szakma kezd az orvosi szakmához hasonlítani?
Figyelt kérdés
2015. jún. 20. 08:15
1/7 anonim válasza:
Tanárok, orvosok....
na ne sírj, mindenhol van korrupció és seggnyalás. Szokj hozzá! Ilyen ez a világ
2/7 anonim válasza:
Valami konkrét bizonyítható példát esetleg? Mert így semmi értelme a kérdésednek.
3/7 anonim válasza:
Inkább a rendőröknél van korrupció
4/7 anonim válasza:
Most nagyon cifrát tudnék neked írni, de nem fogok. Büszke lehetsz magadra, hogy így általánosítasz. Teljes szívemből kívánom, hogy a gyereked majd orvosira menjen továbbtanulni, és lásd, hogy több évtizedes tanulás, szenvedés után hogy bánnak vele az emberek, holott ő nem tett érte semmit. Jó érzés lesz! :)
5/7 A kérdező kommentje:
Válaszolnák rá konkrétumokkal, valaki gyereke tanul hajt stb és 2-3-asnál többet soha nem tud elérni bizonyos tantárgyakból. És felfigyeltek arra, hogy a gyereket felelésnél mondjuk egy anyag teljes tartalmát adják fel neki. A másik gyereknél Pl: fel ad a tanár egy kérdést és érdekes módon Ő így soha nem felelhet. És persze egyszerű kérdés, válasz is könnyű 5-ős olyannak akit nem tudom miért de feleltetni kell. Rákérdeztünk a gyerek anyjára, hogy értétek el ezt hogy a gyerek 2 es tanuló volt és most 4-5-ös átlagjai vannak. Ő vissza kérdezett, idézem " Te nem adsz keveset a tanároknak " na ekkor voltam kissé meglepve. A doktori pályán felháborodottra meg azt tudom felelni hogy talán a 10 év alatt kitanult orvos, ami ugye egy választott szakma, és nem kényszerből lesz senki orvos. Az mi pénzünkön tanulja meg hogy kell és mit, utána Szerintem egy jó-keresettel rendelkező szakma lesz a kezébe. Amit álltálába még Magán orvosként is tudja űzni, és itt említeném meg hogy valamiért mindig kell a TB-kártya. De azt hogy miért erre nem jöttem még rá? :) De azért leírok itt is egy esettet. Nővéremet Bevitte a mentő pénteki nap, mondták neki hétfőn reggel sürgős műtét. Hát persze semmi gond ha ez a megoldás, hát legyen. Hétfő reggel viszik a műtőbe, betolják felfektetik az ágyra, és megkérdezik : KI A VÁLASZTOTT ORVOSA? Mondja Ő nem választott mit tudja Ő hogy kérni kell valakit. Ja ha nincs orvosa, akkor vagy keres egyet vagy vissza a kórterem. És kérdezném ez helyes ez az etikus.
2015. jún. 21. 22:48
6/7 anonim válasza:
Igen, állami pénzből. De jobbat mondok. Az ügyvédek nagy része is a te pénzedből tanult... Mikor mehetsz te ingyen ügyvédhez? Ingyen még meg se hallgat, nemhogy válaszol, tanácsot ad, elvállal egy ügyet! pedig ő is a te pénzeden tanult. És mi az, hogy az orvosi egy választott pálya? A többi nem az? Téged ki kényszerített, hogy azt csináld, amit? A gyári munka is választott szakma, a tanári pálya is az, a jogászoké is, a mérnököké is. :) Ha nem tetszik, hogy 3 műszakban kell robotolni el lehet ám végezni az orvosit PÉLDÁUL.... Tudod, könnyű kis egyetem, nulla tanulás és utána talicskán tolod haza a lóvét nulla felelősségért! :) Könnyű szidni az orvosokat, de nem te ülsz le minden áldott nap 8-10 órákat tanulni, hanem ő. Lehet utánuk csinálni és jobban csinálni! Senki se tart vissza! :)
7/7 A kérdező kommentje:
Látom nagyon érzékenyen érint ez a kérdés, gondolom szakmádba vág. De ne mond azt nekem, hogy hála pénzekből kell egy orvosnak fenntartani életszínvonalát. Igen keressen többet, és itt az országunkon belül. De Nem érted a Kérdés lényegét : MIÉRT SÜLLYEDTÜNK ODA AHOL TARTUNK. Olvasd feljebb mindegy az ügyvéd, orvos, tanár, rendőr, politikus itt Már lassan csak erre alapozzák a jövőjüket az emberek. És ez itt a legnagyobb baj. Nézd meg Németek az utolsó garas-ért is tartják a kezüket, náluk ismeretlen a borravaló. És mégis van gyógyítás is. És én még annyit fűznék hozzá :" ha nem a te inged akkor ne húzd fel" De amúgy meg mindegy mit mondasz de szégyen az hogy itt aki számít azt HONORÁLNI KELL. Képzeld a bányász egész nap a sötétbe robotol, hogy ne fázzunk. Soha nem kap borravalót, és én azt mondom Ő is azt csinálja amihez ért. Egyáltalán nem szabadna hagyni, aki elfogadja vagy él vele elvenném a lehetőséget is hogy megtudja tenni még egyszer. Igenis meg kellene fizetni, és nem attól vegyék el azt a keveset is aki alig tudja összeszedni napi betevőjét. Ha te élnél munka nélkülin, és orvoshoz kerülsz. Azt hogy oldanád meg hogy választott orvosod legyen. Ha nem lesz beteg aki fizessen, akkor orvos se.
2015. jún. 23. 08:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!