Xantus vagy Kölcsey?

Figyelt kérdés

Jövőre fogok felvételizni. Eddig kitűnő tanuló voltam, de a matek ötösért vért izzadok. Megírtam néhány központi feladatsort is, 60-70 pont között teljesítek. Angol kéttannyelvű általánosba járok, szeretnék továbbra is angolt tanulni, minél magasabb szinten. Elolvastam itt az összes Xantusról és Kölcseyről szóló topikot, de továbbra is bizonytalan vagyok. A Xantusnál egyértelműen az angol kéttannyelvűség vonz, a magas nyelvi képzés. A Kölcseybe NYEK-es osztályt jelölnék meg, angol-olasz párosítással. Itt 0-ban 12 óra angol lenne, aztán már csak 6. Arról nem találtam infót, hogy milyen magas szintű ez az angol nyelvi képzés, mondjuk elég-e a felsőfokig érettségihez? Elég-e mondjuk külföldi továbbtanuláshoz? Viszont az iskola hangulata, a közismereti tárgyak tanítása a leírtak alapján a Kölcseyben jobb. Az elmúlt évek ponthatárait nézve mindkettőbe felvennének, de döntenem kell, melyiket rangsoroljam előrébb. Tanár szeretnék lenni. Angol, magyar, ének-zene érdekel. A Kölcseyben van színjátszó szakkör is, meg kórus is. A Xantusban nincsenek, csak gazdag csemeték. Ha igaz az a sok negatívum, amit a Xantusról írnak, akkor nem illeszkednék be. Másoknak viszont nagyon tetszik. A Kölcseyről szinte csak jót írnak, de az mégsem angol kéttannyelvű.

HELP PLEASE!!!

2015. jún. 17. 17:01
 1/3 anonim válasza:
Xantus!Itt szinte alap, hogy mindenki szerez felsőfokút!
2015. aug. 26. 14:05
 2/3 anonim ***** válasza:
Kölcsey
2015. nov. 1. 21:39
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Kölcsey-t válaszd! Én oda jártam, jó suli most is. A lányomnak néztem a NYEK-es angol-olasz vagy olasz-angol szakot. A tájékoztatón is nagyon pozitívan álltak mindenhez.

A Xántusz-t egy ismerősöm gyereke otthagyta, átjelentkezett máshová. Igazán nem hallottam róla pozitív dolgokat. :(

Mi is néztük, de végül nem írtuk be.

2016. febr. 3. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!