Milyen tapasztalaitok vannak az 'Analog Artists' filmes iskoláról?
Az egyetem mellett szívesen elvégeznék egy vágó képzést. Ezt az iskolát néztem ki. Valaki már tanult itt, tapasztalatok, vélemények (lehet megalapozott, vagy megalapozatlan)?
Előre is köszönöm a válaszaitokat!
Mindenkinek szép napot! :)
Analog Artist, NeoArt, sok néven fut ez az iskola. Nekem nagyon rossz tapasztalatom van velük kapcsolatban.
Sajnos hülye voltam és előre befizettem a teljes tanfolyami összeget. Ezután életem legszínvonaltalanabb tanfolyamát kellett megtapasztalnom:
- tanfolyami menetrend nem volt az ígéretek ellenére, egészen addig, amíg ki nem követeltem írásban.
- a házi feladatokat mindig elkészítettem, de soha nem ellenőrizték
- rajtam kívül soha senki nem készített házi feladatot a csekély számú résztvevő közül, amire a tanárnak semmilyen reakciója nem volt (ugye fő a pénz)
- a tanár rendszeresen késett, zokon vette, amikor ezt megemlítettem
- az óra általában késve fejeződött be, ezt is szinte zokon vette a tanár, amikor jeleztem
- a "tananyag" színvonala nem volt jobb egy néhány órás guglizásnál
- órák maradtak el a vendégtanárok betegsége miatt
- télen a terem olyan hideg, hogy kabátban, sálban ültünk a radiátoron
- a wc olyan elhanyagolt, hogy hányinger.
Ezek után megszakítottam a tanfolyamot részemről minőségi problémák miatt, kértem a hátralévő díj visszafizetését.
Ez egyelőre ügyvédi felszólítás után sem (!) történt meg.
A filmiskola folyamatosan igyekszik úgy beállítani magát, mintha valami legendás magyar filmstúdió lenne, hát ehhez elég megnézni őket az IMDb-n, hamar rájössz, mi a helyzet.
Egyetlen ismert filmjük a katasztrofális Fej vagy írás Görög Zitával. Mint megtudtam, a férfi főszereplő színész még mindig fut a pénze után (10 éve!), beperelte őket, mert nem fizettek neki.
Ja, a csúcs az volt, amikor egy vendégtanár megint nem jött, akkor helyette filmes ötletelést tartottunk, mert ugye megint megnyílt a pénzcsap a filmalapnál és be kéne nyomni valami szinopszist, hogy kapjanak pénzt. Az ötleteket a tanár megállás nélkül kritizálta, persze egyáltalán nem csodálkoznék, ha bepályáztatná őket mint saját szellemi termékét. Egyáltalán, hogy lehet valaki ennyire ötlettelen???
Az ellenségeimnek SE ajánlanám, hogy ide menjenek "tanulni".
Ha a fentiek ellenére mégis így döntesz, nagyon figyelj, hogy mindig csak utólag fizess, mert ami ezekhez bemegy pénz, az többet nem jön ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!