Szegedi gyógyszerészek! Kémiából mit vesztek az első évben? Milyen könyvből tanultok?
Szia!
Hát én is a SZTE-GYTK-ra jártam 1,5 évet, de a matek sajnos nem ment nekem, nem tudtam harmadszorra sem levizsgázni, ezért onnan kiírtak a névsorból. Nem akarlak megijeszteni, de a matek elég nehéz, legalábbis nálunk az évfolyam kb. 30%-ának nem sikerült először. De a többi tárgy szerintem 1. évben nem nehéz.
Az 1. évben általános kémia van, ott lehetett 3 féle Szűcs-Árpád könyvet megvenni (előadás anyaga, laborgyak és számítások) ez a tárgy nem nehéz, a laboron alapszintű gyakorlatokat sajátítotok el. A 2. félévben szervetlen kémia sem nehéz, ott csak elmélet van és tanulható. Kvalitatív analitika szintén könnyű, ionok reakciói, kimutatásai vannak. Kvantitatív analitikából csak előadás van, titrálásokról, amit majd a 2. év 1. félévében gyakorolni fogtok. Ott majd nagyon pontosan kell mérni!!
De ha részletesebben érdekel, az első 3 félévről többet is tudok mondani ha írsz privátban hogy pontosan mit akarsz kérdezni :)
Meg vannak 1-2. éves eladó jegyzeteim is :)
(Amúgy az orvosira és fogorvosira jelentkeztem idén, ott nincs ilyen matek, mint a GYTK-n, az anatómia, élettan meg ilyenek mennek, úgyhogy megpróbálom :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!