Ti egy magyar vagy töri tételt kb. mennyi idő alatt tanultok meg?
Nyelvtan kicsit nehezebben megy mint az irodalom, olyan 30-45 perceket szánok rá, az más kérdés hogy mennyire fog megmaradni.
Törire nem tervezek tanulni, max mindet átolvasom egyszer 1-2 óra alatt, többit a forrásra és az atlaszra bízom.
Igen, a magyar az húzósabb, mivel ott verset kell elemezni, meg ilyesmi, ami azért sokaknak nem megy.
A töri érettségi jóval egyszerűbb, az atlaszból és a forrásokból lazán meg lehet írni maxpontosra. Amúgy én sem tanultam rá semmit jóformán, 5 tételt tudtam, a többit felszínesen, és belehúztam az 5-be.
"Nekem 4 nap 6 órám van még hátra, hogy megtanuljak 60 tételt... Remélem sikerülni fog."
Én is remélem, legalább neked sikerüljön. Én nem érettségire tanultam, hanem ráépülő képzésre, de nem sikerült 3 nap alatt 28 tételt megtanulnom. Főleg nem ilyen hőségben. Én elfáradtam és feladtam. Inkább befizetem a 6 ezret és megyek pótra ősszel.
Én a magyart nagyon könnyen tanulom, de mivel emelteztem belőle, ezért a töménytelen mennyiségű latin és görög szó miatt kellett minimum 30 perc mindegyikre.
A törit viszont egyszerűen kidobja az agyam, úgyhogy szerintem egy tételre minimum kellesz egy óra, és még lehet, hogy úgy sem jegyzem majd meg... :/
Legyen igaza annak, aki szerint a forrás és az atlasz életmentő! :) Neked pedig sok sikert! :)
Na, én mára beterveztem a 20 töri tétel átolvasását, most ahogy elnézegetem a töriatlaszt, tényleg nagyon sokat segít, legalábbis annál a leckénál, amit most olvasgatok. (középkori városok)
A maradék 3 napot magyarra szánom, mert az fontosabb, meg a törit még utolsó nap átolvasom. Nekem a töri megy könnyebben, fél órát szánok egy leckére, de a magyar az nehezebb, főleg az irodalom. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!