Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szóbelin 12,5%-ot elég teljesí...

Szóbelin 12,5%-ot elég teljesíteni?

Figyelt kérdés

Az írásbeliket úgy írtam meg hogy 12,5% is elég lenne hogy megkapjam a 3-asokat. Az lenne a kérdésem, hogy itt, a szóbeli vizsgarészből is megvan az a lehetőség, hogyha megvan a 13%-os teljesítmény, akkor sikeresnek tekinthetem ezt a vizsgarészt?

Persze nem ez a célom, de szeretném megtudni.

2015. jún. 11. 08:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez milyen vizsga, hogy ilyen alacsony a követelmény?
2015. jún. 11. 18:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Magyarból elég- többiből nem tudom sajnos
2015. jún. 11. 18:19
 3/6 A kérdező kommentje:

Érettségi.

Úgy tudom, ha a vizsga végén (írásbeli+szóbeli) megvan az összpontszám 25%-a, akkor az a kettest jelenti.Ha az írásbeli csak 12,5%, akkor is mehetsz szóbelizni, de a fenn említett feltételnek meg kell felelni. Fordítva nem voltam benne biztos hogy így-e van. Sajnos elcsesztem az időmet mert gyökér voltam, nem is keresek kifogásokat.

De ennek tudatában egy fokkal jobb állapotba fogok majd szóbelire menni.

2015. jún. 11. 18:59
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha úgy érted, hogy írásbelin elértél 12,5%-ot és ha szóbelin is minimumot éred el (12,5%), akkor nem lesz meg, mert:

Pl. történelem

90 pont 13%-a = 12 pont

60 pont 13%-a = 8 pont

Össz.. 20 pont, így ez a 150 pontnak a 13%.

Szóval nem, nem elég. ha csináltál egy 12,5%-os írásbelit, akkor minimum 26 pontot (43%) kell elérned a szóbelin, hogy meglegyen a vizsga.

De szólj, ha félreértettem valamit, vizsgázok én is, már agyhalott vagyok teljesen.. :D

2015. jún. 11. 19:40
 5/6 A kérdező kommentje:
Az írásbelik mind olyanok lettek, hogy ha szóbelin teljesíteném a minimumot (ezek szerint valóban 12,5%), akkor az összpontszám alapján meglenne a hármas mindenből.
2015. jún. 11. 19:43
 6/6 anonim ***** válasza:

OMG, ha nekem most kéne érettségiznem... De jó, hogy a mai tinik ilyen nagyon tisztában vannak a százalékokkal, annak idején nekünk még azt mondták, hogy tanulni kell, és mindenki a saját maximumára hajtott. Nem tudom, hogy régen hogy osztályozták az érettségiket, de idegen nyelven kívül nem emlékszem, hogy bárki foglalkozott volna, hány százalékot akar elérni. Angolon és németen azért voltunk pánikban, mert a tanáraink azt mondták, úgy kell megtanulni, mintha nyelvvizsgázni mennénk, ami ugye 60%-tól van meg. De ez még a régifajta érettségi volt, szóval ehhez az újhoz nem értek.

Első voltam

2015. jún. 13. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!