Ha egészségügyi egyetemre szeretnék tovább menni muszáj a biosz és az emelt kémia érettségi?
Most így próbáltam utána olvasni és azt írták, hogy kettő emelt szintű érettségi. Van az azal ami nekem kötelező és ha még ezt meg csinálnám bioszból az kettő meg angol emelt szintű érettségi 5ösre hajtok és akkor még nyelvvizsga is. De mivel az én korosztályom az első akinek így kell érettségiznie szó sem esik róla a felvin.
Ötletem sincs nagyon, próbáltam keresni, de nem találok ilyen táblázatot a karokról v. bármi. Köszönöm a válaszod :)
Felvi.hu-n menj rá a szakleírások fülre.
Ott válaszd ki az Orvos- és egészségtudomány területet.
Ott elsőre az alapképzések fognak megjelenni:
-Ápolás és betegellátás
-Egészségügyi gondozás és prevenció
-Egészségügyi szervező
-Orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus
A bal oldali menüben áttérhetsz az osztatlan mesterképzésekre:
-Általános orvos
-Fogorvos
-Gyógyszerész
Illetve a mesterképzésekre (ez neked csak a távolabbi jövőd szempontjából fontos, ezekre majd egy alapképzés elvégzése után jelentkezhetsz), azokat nem írom le.
Az egyes szakokra kattintva megnézheted miről szólnak, mit tanulsz ott, majd pedig a bal oldali menüre kattintva megtalálod a képzést indító intézményeket.
Ott válaszd ki a neked megfelelőt, amit megcéloznál, kattints rá, és behoz majd egy táblázatot, ott pontosan le vannak írva az elvárások.
Kicsit átláthatatlan lesz talán, de itt az összes ilyen kar:
SOTE (Semmelweis Egyetem):
Debrecen:
Pécs:
Szeged:
Miskolc:
Széchenyi István Egyetem:
Szent István Egyetem:
Remélem tudtam segíteni, de ha valami kérdésed van még, akármivel kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt vagy privátban:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!