Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek van még rá esély,...

Szerintetek van még rá esély, hogy bekerülök?

Figyelt kérdés
Megtudtam az írásbeli érettségi eredményeit. Hazajöttem, kíváncsiságból csináltam a felvi pontszámító kalkulátorával egy számítást, nem felelek meg a minimum követelménynek, a 280 pontnak. Megcsináltam ugyanezt az eduline kalkulátorával, ott jelenlegi írásbeli érettségi eredményekkel 277 pontom van, és akkor a szóbelit még nem számoltam bele. Szerintetek esélyes még, hogy meglegyen a minimum ponthatár? Tudom, hogy az még nem garantálja, hogy felvesznek, de azért mégis, nem árt ha megvan, sose lehet tudni milyen lesz a felhozatal ugye.
2015. jún. 2. 11:08
 1/3 anonim válasza:
Ha a szóbelivel nem sikerül felhúznod annyira az érettségid, hogy meg legyen a 280 pont, akkor nem kerülhetsz be a felsőoktatásba.
2015. jún. 2. 11:46
 2/3 anonim ***** válasza:

ezt te is ki tudod számítani, bár szerintem inkább most tanulj.

kétféle pontszámítási mód van, próbáld ki mindkettővel.

1. a két válaszott tantárgy érettségijének a százalékát összeadod, megszorzod kettővel. ehhez adod hozzá, hogyha vannak pluszpontjaid

(természetesen ez a két választott tantárgy a szaktól függ, ahova akarsz menni, ezt nézd meg a felvin)

2.100 pont a 11. és a 12. évvégi jegyekért

100 pont a pluszpontokért,hogyha van

100 pont az összes érettségi átlaga

100 pont az egyik válaszott tárgyért

100 pont a második válaszott tárgyért

na ezeket szépen számold ki. hogyha tényleg 277 jön ki, akkor nyertügyed van, mert 3 pontot simán felhúzhatsz a szóbelivel. én ajánlom, hogy a válaszott tárgyra koncentrálj főleg. mert hiába csinálsz magyarból +5% ot a szóbelin, hogyha az angol érettségi a válaszott tárgyad. szóval készülj még, ha csak 3 pont kell, az simán meglesz

2015. jún. 2. 13:13
 3/3 anonim ***** válasza:
ja és a pluszpont nem számít bele a 280ba
2015. jún. 2. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!