Nem gondoljátok, hogy a BTK-s szakokat minimum költségtérítésessé kéne tenni, de lehet, hogy inkább lefelezni a tanulók számát, vagy beszüntetni párat?
Én eddig is eléggé azt láttam, hogy a BTK-s ismerőseim jó részének semmi dolga élen a szabadbölcsészekkel, nagy részük órára járás nélkül végzi el a féléveket.
Ma meg véletlenül megláttam, hogy az egyetemem bölcsész karának van néderlandisztika tanszéke.Most nem az, hogy ezt a szót minden automata javítóprogrammal rendelkező alkalmazás aláhúzza/átjavítja, de komolyan aki ilyenre megy az milyen munkát fog végezni?
Nem.
Vissza kéne hozni a rendes felvételi vizsgát.
"Órára járás nélkül végzi el a féléveket"
Ha nem jár be szemináriumra nem kaphat még aláírást sem
"még vannak emberek, akik a szellemi gazdagodás érdekében tanulnak..."
bár nagyon nem értek egyet a felsőoktatás értelmetlen korlátozásának, de azért én szeretném, ha valaki nem azért akarna tanulni, mert a szellemi gazdagodás motiválja.
Kedves Kerdezo!
A bolcsesszakok tobbsege nyelvszak, ok azok a hallgatok akik mindenfele szakirodalmat leforditanak, ezzel jelentosen hozzajarulva az egyes tudomanyok fejlodesehez.
Egyebkent ez nem jo hozzaallas, hogy csak azokat a szakokat tanulhassak az emberek allami penzen aminek van gyakorlati haszna.
Mellesleg en ismerek sok embert akik elkezdtek egy-egy elismertebb szakot: orvosi, mernok, megse ment nekik ezert 2 felev utan ott hagytak. Na mar most egy orvosi felev koltsege egy millio forint korul mozog, ha ket felevet elvegez es nem fejezi be az orvosis tanulmanyait akkor abbol a ket milliobol egy bolcsesz lediplomazik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!