Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Állatorvosihoz jó a latin előre?

Állatorvosihoz jó a latin előre?

Figyelt kérdés
Állatorvosira szeretnék menni, és most lehet 2. idegen nyelvet választani, válasszam azt amihez kedvem van vagy latint? Nem akarok 4 évig szívni a nyelvtannal ha nem muszáj...:/

2015. máj. 27. 19:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Válaszd amihez kedved van.
2015. máj. 27. 19:45
 2/11 anonim ***** válasza:

Szerintem elsődleges célod az legyen, hogy felvegyenek. Ezért leginkább a biosz -kémiára helyezd a hangsúlyt. Szégyen, nem szégyen, nálunk akik oda készültek, utolsó 2 évben eléggé elhagyanyagolták a második idegennyelvet.

Én a németet venném fel a helyedben, sose tudhatod mikor jön jól. Főleg ha az osztrák határ mellett élsz.

A latinból ami kell majd megtanítják az egyetemen

2015. máj. 27. 19:47
 3/11 A kérdező kommentje:
Angolos vagyok és nem lehet németet választani :/ biosz kémia tagozatos vagyok, csak a nyelvvel van baj :(
2015. máj. 27. 19:50
 4/11 anonim ***** válasza:
Én szimpla orvosira járok, remélem tudok segíteni. A helyzet az, hogy az anatómiai terminológiához nahyon hasznos a latintudás, de a helyzet az, hogy nagyjából csak a névszóragozás a lényeg. Tehát azon kívül a nagy része felesleges. Tanulj inkább valamilyen élő nyelvet, latint tanulhatsz az egyetemen is.
2015. máj. 27. 23:37
 5/11 anonim ***** válasza:
akkor mi közül lehet még választani?fura hogy nincsen német
2015. máj. 28. 08:39
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha mar most rettegsz a latintol akk nem fogod elvezni. Nalunk kotelezo volt hetedikben es nyolcadikban, csomo osztalytarsam (igazabol szinte mind) utalta. Valoszinuleg csak nem ertettek a nyelvtani felepitest ami nelkul tenyleg marha nehez mondatot alkotni, ragozni, forditani... Az angol utan bonyolultnak fogod talalni de ha jol meg akarod tanulni elore akk sztem vedd fel. Ha csak nevszoragozast es szokincset fogsz hasznalni a majdnani szakmadban es az egyetemen ezt megtanitjak akk vegyel fel egy elo nyelvet. En imadom a latint de meg tudom erteni h sok ember nem szereti
2015. máj. 28. 16:56
 7/11 A kérdező kommentje:
spanyol, francia, olasz és latin van
2015. máj. 29. 15:14
 8/11 anonim ***** válasza:
Amelyikhez kedved van
2015. máj. 29. 20:55
 9/11 anonim ***** válasza:

Biztos tök jó a latin, meg nem mindenütt tanítják,

talán ki kellene használnod a lehetőséget

2015. máj. 29. 20:56
 10/11 anonim ***** válasza:

Meg még érettségizhetsz is belőle

Akkor lehet felmentenek a latin alól az egyetemen

2015. máj. 29. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!