A BME vagy az ELTE nehezebb?
A BME-n mérnökinformatikus szak van, az ELTE-n programozó informatikus.
Amúgy nagyvonalakban annyi a különbség, hogy a BME-n inkább gyakorlati, az ELTE-n inkább elméleti az oktatás
#1-es
Köszi, ezt már más forrásból hallottam/olvastam amit írtál, ezért is érdekelnének a fenti infók, hogy kicsit árnyalják a képet...
#2-es
Köszi, ezzel is tisztában vagyok..
A fenti kérdésekről nincs valami infód?
Ööö. Hát ugye a bejárás az az előadásoktól függ. Szerintem nagyjából ugyanannyi ZH-k lehetnek. Hát a BME-n van fizika és sok gyakorlat mert az mérnökinfo képzés, míg az ELTEn prog.tervező info van ami csak matek és az is általában elmélet. Bizonyítások és a többi.
Megtanít mindkettő programozni, de eléggé más. Szerintem inkább azt döntsd el, hogy inkább elméletet akarsz tanulni és a gyakorlatot háttérbe szorítani vagy ennek "ellentétjét" ink.
Szia!
Én proginfós első éves vagyok az ELTE-n arról tudok neked mesélni. Az tényleg igaz, hogy kevesen végzik el, nálunk talán a felvetteknek a kb 1/4-e ha el tudja végezni 3 éven belül. Nálunk diszkrét matematematika a szóró tárgy, utána pedig az analízis nyirbálja egy kicsit az embereket. A progos tárgyak az első félévben lájtosabbak, ott még csak az alapokat tanítják meg. Első félévben, ha csak a kötelező tárgyakat veszed fel, akkor egy tárgyra átlagban két zh esik. Az előadásokat a vizsgaidőszakban kérik számon. Vannak olyan előadások ami katalógusosak, de a többségében nem azok. Itt inkább a gyakorlatok azok amiket szigorúbban vesznek, három hiányzás után automatikusan veszett fejsze nyele.
Annyira nem terhelő az ELTE már ha érted a matekot. Ha nem, akkor szívni fogsz, viszont ha jó vagy belőle és még emelt matekot is tanultál akkor könnyebb lesz.
Azt nem tudom a BME milyen. Pletykák keringenek, hogy a mérnökinfó keményebb, és szívatósabb, de ebben már nem vagyok biztos.
Köszi a tippeket!
És TTK Matematikáról tud valaki infót?
Szia!
Mérnök infós vagyok a BME-n. Félévente legalább 2 ZH/tárgy, ha több kredites és nincs vizsga lehet 3 is. (vizsgából amúgy 4/félév van, kivéve a 2. félévet, ott analízis szigorlat van + 3 vizsga) Itt van pl. a mostani félév ZH rendje:
Őszi/tavaszi szünet nincs, minden munkanapon van oktatás (szombati munkanapokon is):
Egyébként maga a képzés nem olyan nehéz, ha becsületesen tanulsz és bejársz előadásra és gyakorlatra. Első félévben még kötelező bejárni gyakorlatokra, második félévtől azonban már nem.
BME nehezebb..
De ne legyenek illúzióid.. Az ELTE sem egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!