Geográfus szeretnék lenni. Magyarországon mennyire keresettek a geográfusok? Vagy ha azok nem is annyira keresettek, a geológusok mennyire azok? Meg lehet valamelyikből élni? El tudok helyezkedni?
sztem elég jól lehet vele keresni.a lényeg a suli alatti gyakorlat megszerzése..
de ha itthon nem találsz olyan melót ami tetszene,akkor külföldön 100% h. igen.Keresztanyum élettársa francia,és ő ilyen végzettséggel utazgat a világban,jól megy neki:S
Szia!
A geológia leginkább az építkezéseknél számít most. Engem tanított egy geológus előző félévben, pl a mátyás templom felújításáben is segített vmit. Meg volt külfödön is egy ideig valami vasútnak próbált utat törni a sziklában biztonságosan.
Ez más, de hasonló kicsit:
A mérnökgeológia nem érdekel esetleg? (BME- építőmérnöki kar, NEM építész) Vagy ha a GPS érdekel akkor jöhetsz szintén építőre geodétának. Ha ezt elvégzed, akkor előre borítékolom, hogy lesz állásod. Valószínűleg milliomos nem leszel soha, de a családod el tudod mjad tartani.
Ha érdekel, akkor dobj nyugodtan egy emailt, én most végzem, tudok még mesélni, vagy adok pár linket a tárgyakról, stb.
Geográfus (BSC)-vel Mo-n nem lehet elhelyezkedni, ezt biztos állíthatom (tapasztalat). MSC-vel már jobbak az esélyek, de úgysem rózsás.
A geológiával elhelyezkedni 2 irányban lehet, vagy a tudományos világ (PHD, tanítás, múzeum stb.) vagy a még működő 1-2 bányánk valamelyikében. Összegezve, az elhelyezkedés nehézkes, és keveseknek jön/jöhet össze.
Fentebb írta valaki rokona GPS navigátorokat gyártó cégnél térképezett geográfusként, nos én ezt kétlem. Sztem a rokona térképész lehetett, vagy földmérő, esetleg térinformatikus (mindegyik külön egyetemi/főiskolai szak). A geográfus ugyanis a térképezést, csak érintőlegesen veszi (néhány tantárgy, illetve terepgyakon 1-2 méricskélés).
Sziasztok! Találtam a témáról egy hitelesnek tűnő összegzést a blogeo blogon. Itt eleg jol leirjak a szak elonyeit / hatranyait.
blogeoblog.wordpress.com
2015.02.15 bejegyzes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!