BME VIK programtervező informatikus / mérnökinformatikus szakon a matek mennyire nehéz?
1 év múlva érettségizek, de már tettem egy középfokú informatika érettségit (88%). Persze megyek majd szintemelőre belőle. A programozással nem lenne baj, tudom az alapokat és érdekel is.
Matekot középfokon tanulom és attól félek, hogy nem lesz majd elég. Néztem a 0. zh-t és hát be kell valljam az se volt könnyű nekem (igaz nagy részét mi nem is vettük).
Mennyire kell zseninek lenni ehhez a sulihoz? :D
Inkább máshova menjek? Mert az EJF építőmérnök szakjai is tetszenek és (szerintem) ez lényegesen könnyebb suli lenne.
abszolút nem értek egyet a második válaszolóval, úgy minden nehéznek és bonyolultnak tűnik, ha nem érted benne a jeleket, ha nekem mutattak volna ilyet 11.-es koromban én is elsírom magam, aztán most matematikusnak tanulok :)
nem tudom ez bme-n hogy van, de nálunk (elte), mindenből volt ingyenes korrepetálás, a tanárok is tartottak konzultációt stb, ha igazán akarod és szánsz rá időt menni fog. de arra készülj fel, hogy a programozós szakokon RENGETEG matek van, jóval több mint amennyit az átlagos diák szükségesnek érez, ezt azért gondold át magadban :D és beszélgess esetleg bme-s diákokkal, hogy nekik hogy ment, ne 4. féléves zh-kat nézegess :D
2. féléves tárgy, bsz2 mostani eredmények: [link]
413-ból 168 már biztos bukott, 245-nek van még esélye átmenni vizsgán, amin kb 50%-os a bukási arány. szerintem félév végére kb csak 30%-nak lesz legalább 2-es jegye.
szóval nehéz suli, de tegyük hozzá, hogy ide sem bekerülni nehéz, hanem bent maradni. kellő szorgalommal és némi tudással meglehet csinálni, sőt, még jó kis átlagot is lehet szerezni :D ősszel kb 2.3 tól van 10ezer, tavasszal meg kb 3.1 től szintén 10 körül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!