Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » BME VIK programtervező informa...

BME VIK programtervező informatikus / mérnökinformatikus szakon a matek mennyire nehéz?

Figyelt kérdés

1 év múlva érettségizek, de már tettem egy középfokú informatika érettségit (88%). Persze megyek majd szintemelőre belőle. A programozással nem lenne baj, tudom az alapokat és érdekel is.

Matekot középfokon tanulom és attól félek, hogy nem lesz majd elég. Néztem a 0. zh-t és hát be kell valljam az se volt könnyű nekem (igaz nagy részét mi nem is vettük).

Mennyire kell zseninek lenni ehhez a sulihoz? :D

Inkább máshova menjek? Mert az EJF építőmérnök szakjai is tetszenek és (szerintem) ez lényegesen könnyebb suli lenne.

2015. máj. 22. 18:31
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vagy egy erős 4-es de inkább 5-ös akkor vért izzadsz majd szerintem rajta.
2015. máj. 22. 18:45
 2/7 anonim ***** válasza:

nem elijesztés képp, de ez pl egy 4. féléves tárgy 2. házifeladatának a mintamegoldása:

[link]

ezek pedig egy 2. féléves tárgy első zh-ja és annak megoldása:

[link]

[link]

tanulj matekot, emelt szinten, és emelt szinten érettségizz belőle, és akkor csak egy "kicsit" fogsz megpusztulni :D

2015. máj. 22. 19:12
 3/7 anonim ***** válasza:

abszolút nem értek egyet a második válaszolóval, úgy minden nehéznek és bonyolultnak tűnik, ha nem érted benne a jeleket, ha nekem mutattak volna ilyet 11.-es koromban én is elsírom magam, aztán most matematikusnak tanulok :)

nem tudom ez bme-n hogy van, de nálunk (elte), mindenből volt ingyenes korrepetálás, a tanárok is tartottak konzultációt stb, ha igazán akarod és szánsz rá időt menni fog. de arra készülj fel, hogy a programozós szakokon RENGETEG matek van, jóval több mint amennyit az átlagos diák szükségesnek érez, ezt azért gondold át magadban :D és beszélgess esetleg bme-s diákokkal, hogy nekik hogy ment, ne 4. féléves zh-kat nézegess :D

2015. máj. 22. 19:26
 4/7 anonim ***** válasza:

2. féléves tárgy, bsz2 mostani eredmények: [link]

413-ból 168 már biztos bukott, 245-nek van még esélye átmenni vizsgán, amin kb 50%-os a bukási arány. szerintem félév végére kb csak 30%-nak lesz legalább 2-es jegye.

[link]

szóval nehéz suli, de tegyük hozzá, hogy ide sem bekerülni nehéz, hanem bent maradni. kellő szorgalommal és némi tudással meglehet csinálni, sőt, még jó kis átlagot is lehet szerezni :D ősszel kb 2.3 tól van 10ezer, tavasszal meg kb 3.1 től szintén 10 körül

2015. máj. 22. 20:03
 5/7 anonim ***** válasza:
utolsó: az oszt igen :D név neptunkód minden ami kell :D
2015. máj. 22. 20:20
 6/7 anonim ***** válasza:
wat? azok csak a gyakvezek nevei, akiknek aztán semmi közük azokhoz a neptun kódokhoz, azon kívül, hogy a kódnak megfelelő személyt tanítják. magából a kódból meg nem lehet tudni a tulajdonosának a nevét
2015. máj. 22. 20:25
 7/7 anonim ***** válasza:
hú, ténylg, de hülye vagyok bocs :D
2015. máj. 22. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!