Az ilyenek minek járnak egyetemre?
"mikor nekem 1 nap tanulással sikerült megszereznek"
tageknél: BME
Seems legit.
Nem tudom, hogy neked ki fizeti a tanulmányaidat (állam, szülők, vagy te magad), de vannak páran akik egyetem mellett dolgoznak, hogy a tandíjra, albérletre, kajára valót megkeressék és ez nagyon el tudja húzni a tanulmányokat.
Ha államilag támogatotton vagy, akkor persze könnyebb az élet, viszont ha megcsúszol pár kredittel (pl. BME-n nem túl nehéz ilyet kivitelezni, a rendszer eléggé ráépít a hallgatók csúszására), akkor könnyen lehet, hogy a maradék pár félév miatt súlyos összegeket kell kifizetni, még akkor is ha csak pár kredited maradt, ami sajnos nem mindenkinek megy farzsebből.. Pláne nehéz munka mellett.
Ismerősöm BEM VIK-re jár, mellette Corvinuson pénzügyet tanul, mind a két helyen 4-es átlaga van. Azért ne dimenzionáljuk már túl ezt a BME-t, hogy jaaaj de nehéz...
Az meg hogy ki miért akkor végez, szerintem semmi közünk nincs hozzá. Akkor végzi el amikor akarja, nem tudjuk az okokat. Persze egyből jön, hogy biztosan hülye.
Csoporttársam diszlexiás, nem tehet róla, jelen van nála ez a betegség már nagyon rég óta. Ő 8 év alatt fogja befejezni a tanulmányait, egyszerűen így tud haladni.
Másik ismerősöm 7év alatt fogja befejezni az 5 éves képzést, mert heti 30-40 órát dolgozik már első évétől kezdve, hogy el tudja magát tartani, és a beteg szüleit.
Harmadik ismerősöm is csúszik, azért mert a szülei erősködnek hogy végezzen egyetemet és azt a szakot, őt ez nem érdekli, így halad motiválatlanul.
És ha megnézem a facebook profiljukat ez kiderül? Nem, mert ők is, mint mindenki jó oldalukat mutatják a külvilágnak.
Nem kellene ismeretlenül hülyeségeket írogatni.
"ne dimenzionáljuk már túl ezt a BME-t, hogy jaaaj de nehéz..."
Igen, vannak olyanok, akik 9-es átlaggal rohangálnak, de a többségnek akkor is nehéz. Nekem is volt már 4-es átlagom, de vért izzadtam érte. Mellesleg volt, hogy ösztöndíjat már 2.1-től adtak,ami pedig ugye csak a felső 40%-nak jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!