Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az ilyenek minek járnak...

Az ilyenek minek járnak egyetemre?

Figyelt kérdés
Gondolok itt azokra, akik 8-10 év alatt sem képesek elvégezni egy 3,5 éves képzést. 5-6. tárgyfelvétellel sem sikerül az aláírást sem összekaparniuk, mikor nekem 1 nap tanulással sikerült megszereznek, szóval nem lehetetlen. Miért nem adják inkább fel, ha látják, hogy ez túl nagy falat nekik? Elb*sznak 10+ évet és még lehet diplomájuk sem lesz.

2015. máj. 22. 11:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
64%
Van pénz tandíjra, szégyen.
2015. máj. 22. 11:54
 2/12 anonim ***** válasza:
95%

"mikor nekem 1 nap tanulással sikerült megszereznek"

tageknél: BME

Seems legit.

2015. máj. 22. 12:06
 3/12 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy neked ki fizeti a tanulmányaidat (állam, szülők, vagy te magad), de vannak páran akik egyetem mellett dolgoznak, hogy a tandíjra, albérletre, kajára valót megkeressék és ez nagyon el tudja húzni a tanulmányokat.

Ha államilag támogatotton vagy, akkor persze könnyebb az élet, viszont ha megcsúszol pár kredittel (pl. BME-n nem túl nehéz ilyet kivitelezni, a rendszer eléggé ráépít a hallgatók csúszására), akkor könnyen lehet, hogy a maradék pár félév miatt súlyos összegeket kell kifizetni, még akkor is ha csak pár kredited maradt, ami sajnos nem mindenkinek megy farzsebből.. Pláne nehéz munka mellett.

2015. máj. 22. 12:14
 4/12 A kérdező kommentje:
A Kandón vagyok államin. De ne mondd nekem, hogy a munka miatt buk el valaki 1 tárgyat 5-ször egymás után...
2015. máj. 22. 12:29
 5/12 A kérdező kommentje:
A másik meg, hogy én max 1 évet csúszhatok ingyen, akik 2012 előtt kezdték, azok meg többet is, csak a 30 kreditet kell megszerezniük évente.
2015. máj. 22. 12:31
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Színvonalas intézménybe járhatsz, ha engedik, hogy ötödször is nyugodt szívvel bukjon meg valaki. Nálunk van egy limit, ha azt eléred, ki vagy rúgva.
2015. máj. 22. 12:45
 7/12 anonim ***** válasza:
72%
Ne haragudj, de ha a Kandóra jársz, fogalmad sincs, milyen mondjuk egy BME infón a Grafika, Fizika, Szoftech vagy Jelek. Kijahthatod a beled is, még akkor sem biztos hogy teljesíted, egyik sem egy lazán kipörgethetős tárgy és ilyenből sajnos nincs is kevés..
2015. máj. 22. 13:08
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Ismerősöm BEM VIK-re jár, mellette Corvinuson pénzügyet tanul, mind a két helyen 4-es átlaga van. Azért ne dimenzionáljuk már túl ezt a BME-t, hogy jaaaj de nehéz...

Az meg hogy ki miért akkor végez, szerintem semmi közünk nincs hozzá. Akkor végzi el amikor akarja, nem tudjuk az okokat. Persze egyből jön, hogy biztosan hülye.

Csoporttársam diszlexiás, nem tehet róla, jelen van nála ez a betegség már nagyon rég óta. Ő 8 év alatt fogja befejezni a tanulmányait, egyszerűen így tud haladni.

Másik ismerősöm 7év alatt fogja befejezni az 5 éves képzést, mert heti 30-40 órát dolgozik már első évétől kezdve, hogy el tudja magát tartani, és a beteg szüleit.

Harmadik ismerősöm is csúszik, azért mert a szülei erősködnek hogy végezzen egyetemet és azt a szakot, őt ez nem érdekli, így halad motiválatlanul.

És ha megnézem a facebook profiljukat ez kiderül? Nem, mert ők is, mint mindenki jó oldalukat mutatják a külvilágnak.

Nem kellene ismeretlenül hülyeségeket írogatni.

2015. máj. 22. 13:57
 9/12 anonim ***** válasza:
94%
Ismeretlenül ítélkezel másokról EGYETLEN részinformáció alapján. Nekem ez nem az intelligenciádat tükrözi. Hová veszett az empátia belőled? Mikor érezted utoljára, hogy először kérdezel, gondolkozol, mérlegelsz valaki életéről, és utána alkotsz véleményt róla (róla, az adott személyről, nem csoportról!)?
2015. máj. 22. 14:36
 10/12 anonim ***** válasza:
93%

"ne dimenzionáljuk már túl ezt a BME-t, hogy jaaaj de nehéz..."

Igen, vannak olyanok, akik 9-es átlaggal rohangálnak, de a többségnek akkor is nehéz. Nekem is volt már 4-es átlagom, de vért izzadtam érte. Mellesleg volt, hogy ösztöndíjat már 2.1-től adtak,ami pedig ugye csak a felső 40%-nak jár.

2015. máj. 22. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!