Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » MSc, de nem tanári diplomával...

MSc, de nem tanári diplomával lehet-e középiskolában tanítani?

Figyelt kérdés
2015. máj. 21. 21:29
 1/9 anonim ***** válasza:
76%
Nem lehet.
2015. máj. 21. 21:30
 2/9 anonim ***** válasza:
68%
Külföldön lehetséges, nálunk nem.
2015. máj. 21. 21:31
 3/9 anonim ***** válasza:
81%
Nem.
2015. máj. 21. 21:35
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

de lehet! szakközépben és szakiskolákban

ismerek valakit aki egy nem high quality szakközépben tanít kémiát bscvel

2015. máj. 21. 21:36
 5/9 anonim ***** válasza:
13%

Lehet tanítani, de nem tanárként, csak szaktanárként minimális óraszámban. Ezt gyakorlatilag "bárki" csinálhatja, akár én is, pedig semmi közöm a tanársághoz.

Kiegészítő munkának, ha van rá idő, és szükség, akkor jó lehet.

2015. máj. 21. 21:45
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem főállásban gondoltam, csak heti néhány órában óraadóként.
2015. máj. 21. 22:05
 7/9 anonim ***** válasza:
66%
Tanítani csak tanári diplomával lehet, ez nem függ az óraszámtól.
2015. máj. 21. 22:36
 8/9 anonim ***** válasza:
50%

#7: ilyen módon voltam alkalmazva egy iskolában, szeretném jobban tudni :)

Tanítani lehet, de mint mondtam, nem tanár címszóval, hanem szaktanárként, szakoktatóként, és egyéb szinonimák.

Jóval kevesebb fizetés jár érte, mivel nem hivatásos tanár vagy, és 1 héten maximum 10 órád lehet. Munka mellett fizetéskiegészítésnek, ha futja a szabadidőből, akkor lehetséges. De, mint mondtam, tanári végzettség nélkül konkrét, heti 40 órában tanár nem lehetsz.

2015. máj. 22. 07:47
 9/9 anonim ***** válasza:
84%
Olyan munkajogi kategória, hogy szaktanár, nincs. A szaktanár egy adott szakot tanító tanár, pl magyar, biológia. A szakoktató az más, de az szakiskolában tanít szakmát. Az idevágó törvény a Köznevelési törvény, annak 3. mellékletében sorolják fel az egyes iskolatípusokban tanító pedagógusok képzettségi feltételeit, "9-12. évfolyam középiskolában/középfokú nevelés-oktatás középiskolai tanár egyetemi szintű vagy mesterfokozatú, a tantárgynak megfelelő szakos tanár". Óraszámhoz nincs köze. Ha téged így alkalmaznak, akkor jogellenesen alkalmaznak, kivéve szakoktatóként, de az nem középiskola. Ha tudsz más jogszabályt, ahol óraszámokról is írnak, tedd ide ki, ha meg akarsz győzni.
2015. máj. 22. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!