Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért van ennyi közgázuk a...

Miért van ennyi közgázuk a mérnököknek?

Figyelt kérdés
Miskolci Egyetemre járok, mérnökinformatika szakra, van 4 közgáz tárgyunk, villamosmérnököknek szintén. Haverom BME-n mehatronikán van, nekik is van egy csomó közgázuk. De miért semmi haszna számunkra, ráadásul nehezek is

2015. máj. 20. 15:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

ahelyett hogy valami értelmes laborra vagy hasonló szakmai dologra használnák el azt a rengeteg órát...

én is kivagyok ezektől a sok vacaktól, de még nem sikerült rájönnöm hogy miért jó ez nekünk

2015. máj. 20. 15:04
 2/7 MrPifta ***** válasza:
67%
nem mindenki fog csak áramot vezetni, lesztek páran, akik céget is. Majd ha céget alapítasz, meglátod, hasznos volt.
2015. máj. 20. 15:15
 3/7 A kérdező kommentje:

És a legtöbbünknek gyereke is lesz, mégsem kell tudnunk, hogy hogyan kell levezetni egy szülést.

Egyébként egy tárgyunk van ami ezzel foglalkozik, annak még értelme is volt, de a többi csak képlet meg definíciók

2015. máj. 20. 15:26
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert a legtöbben a versenyszférában fogtok dolgozni, a gazdasági környezettől nem elszeparálva, hanem benne élve. Ha fingotok nincsen a gazdasági folyamatokról, akkor hiába lesztek jó szakemberek, nem lesztek sikeresek.

Emellett a személyes pénzügyeitek miatt sem árt majd tisztában lennetek a gazdasági alapokkal.

üdv,

egy programtervező informatikus

2015. máj. 20. 15:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Tudod, most pontosan ugyan azt csinálod, mint azok, akik a matek érettségi előtt sírnak, hogy minek kell nekik ezt a sok hülyeséget megtanulni, úgysem fog kelleni soha. Akár tetszik, akár nem, az alap gazdasági műveltségre szükség van. Már csak azért is, hogy ne kelljen még több embert kimenteni a deviza hiteléből, mert képtelen felmérni a kockázatát annak, hogy a_devizaárfolyam_változik. Hoppáááá. Ahogy írta az előző válaszoló, vannak, akik céget alapítanak majd, ott szükségük lesz a tudásra. Sőt, képzeld, nem egy mérnököt ismerek, akik nagy multiknál vezető beosztásban dolgoznak és bizony szükségük van a gazdasági ismereteikre, hogy döntéseket tudjanak hozni. Az az egyetlen probléma ezzel, hogy azok a tanárok, akik mérnököknek tanítanak ilyet, pont úgy állnak hozzá a dologhoz, mint te, és sz*rnak bele az egészbe. Ha elmagyaráznák az összefüggéseket, akkor a mérnökök rájönnének, hogy mennyire logikus és egyáltalán nem nehéz dolgok ezek. Pont úgy, mint a matek. Mondom ezt úgy, hogy én is mérnök vagyok.
2015. máj. 20. 22:01
 6/7 anonim ***** válasza:
én is szívesen látnám így, de sajnos nem tudom amíg azt látom hogy a szakmai tárgyakból nincs elég óraszám ezekből meg 3,5 éven át heti 2-4 órát beraknak. (1. voltam)
2015. máj. 21. 09:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Sajnos valóban sok a tényleg felesleges tölteléktárgy. Ennek főként az az oka, hogy nincs elég jól képzett oktató, jelentős valóban szakmai-tudományos teljesítménnyel, akik szakmai tárgyakat oktathatnának.

Túl sok hallgató jut kevés használható oktatóra.

2015. máj. 22. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!