Milyen érzés elit iskolába járni? (lent)
Ha még érdekel: én vagyok itt a 9-es válaszoló.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb..
De amúgy nehogy azt hidd. Nálunk is az volt, hogy a szalagavatón Katika kitalálja, milyen tánclépést szeretne, majd ráerőlteti a többiekre, és hisztizik, hanem az van.
Hát, elit gimi és elit gimi közt is van különbség.
Én így szegediként a mi két elit giminket tudom bemutatni:
Van a Ságvári és a Radnóti.
Mindkettő az ország legjobb 15 gimnáziumába sorolható, mindkettőben sokat kell tanulni, mindekettőben találsz magadnak társaságot, mindkettőből bekerülhetsz bármelyik egyetemre, legyen az bárhol a világon... És ennyiben hasonlít a kettő, a többi dologban a két iskola tűz és jég.
A Radnóti épülete egyszerű, letisztult, karbantartott, kényelmes... Míg a Ságvári omladozik sok helyen, szűkek a folyosók, az egész iskola olyan mint egy labirintus, a legzajosabb sugárút mellett van, ráadásul a fél epületet egy híd teszi ki kb...
A radnótis tanárok fiatalok, frissek, lazák, de jól tanítanak, viszont ennek vannak hátrányai. Sokszor tapasztalatlanak nevelés tekintetében, nem elég szigorúak, meg nem egyszer volt már példa, hogy egy tanár rámászott egy diákjára...
A ságváris tanárok nagyrészt kicsit idősebbek, néhol szigorúak, viszont nagyon humorosak, fiatalosak, mind tud fegyelmezni, és nagyon nagyon nagyon jól tanítanak.
Program a Radnótiban nincs sok, de ami van, az jól szervezett, jó szokott lenni a hangulat.
A Ságváriban gyakran vannak rendezvények, túrák... Néha csak random beugrott egy tanárnak, hogy kéne már valami, de van 4-5 olyan, aminek nagy hagyománya van.
A Radnótiban a diákok nagyon lenézték a Ságvárit, de szinte mindegyik, néha a tanárok is elejtettek egy-egy megjegyzést, elég nagyra voltak azzal, hogy ők radnótisok. Túl voltak hajszolva, sokan borzalmasan fáradtak voltak, hetekig nem tudták kialudni magukat, annyit kellett tanulniuk, annyit kellett versenyekre készülniük, szinte erőltetve volt, hogy induljanak minden ilyen versenyen szóismétléslol
Emellett mondjuk nem voltak rosszak, voltak, akikkel elvan az ember, de nem az igazi a közösség... Bár lehet ez csak abban az osztályban volt, ahová én jártam
A Ságvárisok nagyon elfogadóak, be- és elfogadnak mindenkit, legyen bárkinek a gyereke, vonzódjon bárkihez, vagy gondoljon bármit...
Nem vagyunk túlhajtva, bőven van szociális életünk, és még így is bőven vetekszik a tudásunk a radnótisokéval.
Nincs klikkesedés, biztos találsz majd itt magadnak barátot :) Bár ez neked már nem aktuális, gondolom...
Szóval összességében, minden elit gimi más és más, sok dologtóll függ ez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!