A szóbeli érettségiknek miért nincs meghatározott időpontja már most?
Az emelt szintű szóbelik időpontja már egy jó ideje fix.
A középszintűeké pedig nagyjából kitalálható. Az iskolának, (ahol szóbelizni fogsz), már közölnie kellett a szóbeli vizsga időintervallumát. Nálunk speciel június 22 és 24 között lesznek. Azok fognak hamarabb sorra kerülni, akiknek több szóbeli vizsgát kell tenni (mint például én - 3 tantárgy - de vannak olyanok, akik ötből szóbeliznek, azaz ők is az első napon kerülnek sorra). Akik már tavaly előrehozták például a nyelvi érettségit, azok valószínűleg később kerülnek sorra. Egyik osztálytársamnak, csak magyarból kell szóbeliznie középszinten, így ő nagy valószínűséggel az utolsó nap fog sorra kerülni.
Persze ahány iskola, annyi szokás. De azt tudom, hogy a legtöbb iskolában így csinálják.
Utolsó: ez nem minden esetben igaz, mivel a mi sulinkban meg pont az került előre, akinek kevesebb a szóbelije.
Ez ISKOLAFÜGGŐ.
Igen, ezért is próbáltam úgy fogalmazni, hogy nem csak az a variáció létezik, ami a mi sulinkban. Kedves Kérdező, azt javaslom, hogy kérdezősködj (tanáraidtól, elballagottaktól), hogy nálatok, hogy szokott ez lezajlani. Gondolom idén sem lesz másképp.
Szép napot! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!