Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Magántanuló szeretnék lenni,...

Magántanuló szeretnék lenni, mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy pánikbetegségem van, de 2 évig magamba fojtottam :S Tizedikbe kerültem át egy iskolába, és megbuktam pár tantárgyból, mert a szorongás felére vette a teljesítőképességemet (nem tudtam dolgozatokat megírni, amúgy simán görbültek volna a jegyek). Kb 1 hónapja járok egy pszichológushoz, azóta kb 5 napot voltam iskolába, már 2 hete nem bírok bemenni! Reggelente kihányom azt is, amit meg se ettem... Mindenki segíteni akar, de sajnos nem bírok bemenni, mert a pánikbetegség és a szociális fóbia uralkodik rajtam, akárhogy erőltetetem magam. Persze a szüleim mondják, hogy vegyek magamon erőt, de sajnos nem tudok... Osztálytársaim se csesztetnek, hiába most új vagyok az osztályba, de hála istennek nem közösítettek ki. A vágyam az lenne, hogy nyugodtan betudjak ülni a padba (mert jelenleg ennyit kéne), de nem megy. Az idő pedig fogy... Kellene a tizedik évfolyam, mert ha megvan átmegyek felnőttek iskolájába, ahol leadják az anyagot hazajövök aztán megtanulom és bemegyek vizsgákra. Félek a bezártságtól, az iskolától. Felmerült a magántanulósdi dolog, de a szüleimnek nem nagyon merem említeni, mert azt mondják ha itt lennék a hátralévő 3 hónapig az iskolából, kimaradnák a szociális életből... meg hát a tanulás se tudom milyen úgy. gyógyszert is szedek de nem igazán segít egyenlőre, csak még jobban hányingerem van tőle :( Háziorvos szerint is a magántanulónak kellene lenni, mert ideigleg már teljesen taccson vagyok.181 centimhez ha 54 kg társul. Állandóan fogyok plusz lassan érzem hogy depressziós leszek. Minndenki mondja hogy szedjem össze, de nem bírják felfogni, hogy én mit érzek. Bemegyek és első órán tíz perc után ki kell kéredzkednem hányni.

Mit kellene tenni ebben az esetben, milyen papírok kellenek hogy magántanuló lehessek? pszichiátriai vizsgálat?

16/F

2010. febr. 24. 13:08
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

egy-két nehezebb tantárgy, ami nem megy évvégi kettese már el van intézve, a betegségem miatt, beszélve lett a tanárral :D szóval azok már akármi lesz akkor is görbülnek, vannak még megértő tanárok is... csak a képletet meg az elméletet megtanulom a gyakorlatot már ki se kell számolnom

A többit meg bemagolnám itthon, de szerintem nem hiszik el, hogy képes lennék erre... mindegy akármi lesz, kipróbálok 1-2 napot ennyi kezelés után, ha rosszul leszek majd elkéredzkedek. Mindenhova futkozni kell az igazolások után, sokkal egyszerűbb lenne egy magántanulónak lenni, végletekig nem adhat se a háziorvos se a pszichiáter igazolást. eléggé bezárkozott vagyok, ezért akarják a közeget annyira, csak nem tudják felfogni milyen állapotba vagyok, bárcsak áttudnám nekik adni egyetlen egy napra, milyen is az, azthiszem több kétségük nem lenne :)

Rettentően félek attól, hogyha nem fogom bírni, és elkényszeritenek mégis és állandóan rosszul leszek akkor mi lesz... Gyerekként nem tudom mi jogom van ez ügyben intézkedni. Szeretem a szüleimet, csak ezt a részét a dolognak kicsit nehezen fogják fel...

2010. febr. 24. 14:35
 12/16 anonim ***** válasza:

Nem kell mindenhova futkozni az igazolásokért. A magántanulói státuszt kérheti a szülő, de az iskola is javasolhatja. Ha nagyon nem megy, akkor még segítséget kérhetsz az osztályfőnöködtől is, aki aztán intézkedhet az ügyedben. Emellett beszélhet ő is a szüleiddel.

Szóval sokféle megközelítésből indíthatsz. Ne akard egyedül megoldani, hiszen ehhez mindenképpen kell a felnőttek (orvos, pszichológus, pedagógus és legfőképp a szülők) segítsége.

2010. febr. 24. 20:56
 13/16 A kérdező kommentje:

Csak a szüleim vannak annyira ellene... :@ :(

Majd pszichológussal beszélek hogy segítsen meggyőzni őket, ha így nem megy kérelmeznem kell az osztályfőnököt is hogy intézkedjen... :S

2010. febr. 24. 21:23
 14/16 anonim ***** válasza:
Majd írd meg, mit sikerült elérned, hogy alakultak a dolgaid:)!
2010. febr. 25. 20:25
 15/16 A kérdező kommentje:
Valószínűleg összejön hosszas vitázások és ordibálások után :D Már csak az igazgatón múlik :)
2010. febr. 25. 22:16
 16/16 anonim ***** válasza:
Sok sikert!
2010. okt. 2. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!