Vélemények a BGF Kereskedelem-marketing szakról?
miről beszélsz? kőkemény statisztika a marketing, az meg kemény matek
pont azért van kikiáltva büfének, mert magát marhára kommunikatívnak gondló matekból szar emberek töltik fel a szakot
Elmondom én a véleményem. Lehet nem fog tetszeni. Én idén januárban végeztem ezen a szakon, igaz a Debreceni egyetemen.
Aztán el is kezdtem állást keresni, kb 0 tapasztalattal, mert gyakorlaton nevetséges munkákat csináltam, semmi tapasztalatot nem adott. Közben nyárra jelentkeztem Ccusa-val nyári tábori munkára, így gyorsan kellett a munka. Találtam is viszonylag hamar. Február végén el tudtam menni egy kis céghez. Ez is vicc kategória volt, be sem voltam jelentve, nagyon béna volt, semmi profisag. Szerencsére magamtól közben tanultam pár dolgot itt, szóval nem volt teljesen felesleges. A fizetés elég kevés volt 120.000 Ft, de abból 20 k volt nekem a bérlet költség.
Augusztus végén hazajottem Amerikából és azóta keresem az állást. Nagyon nehéz helyzetben vagyok. Egyetem semmi értelmes tapasztalatot nem ad, a munkaadok pedig elvarjak, hogy legyen. Voltam már kb 10 interjún, még nem jött össze semmi. Közben persze fejlesztem magam és nagyon sokat tanulok, egyre profibb módon jelentkezek a helyekre, pont ma voltam karrier tanácsadáson is. A lényeg az, hogy az egyetem számomra szinte csak pénz és idő kidobas volt, mert semmi olyan dolgot nem tanultam, ami miatt felvennenek. Van olyan volt csoporttarsam, aki év eleje óta munkanélküli.
Aki fontolgatja, hogy erre a szakra menjen, elarulom neki, hogy felesleges. Ehelyett tanuljon otthon magának online marketinget, menjen el webdesigner képzésre, tegye le a Google Adwords, Analytics, Facebook hirdetési vizsgákat, olvasson minél több könyvet és szerezzen tapasztalatot, amilyen hamar csak lehet (akár ingyen is segíthetsz kis vállalkozásoknak, egy ideig csak persze). Ha ezeket megcsinalod, tuti, hogy 100x nagyobb eséllyel indulsz, mint egy frissdiplomas 0 tapasztalattal, aki csak a hülyeséget tanulta.
Tudom, hogy a legtöbben nem fogtok rám hallgatni, mert ugye egyetemre divat járni manapság meg anyu, apu azt mondja, megeri. Hát, majd egyetem után emlékezzetek, mit írtam. Legalább annyit tegyél meg, az előbb felsorolt dolgokat elkezdek tanulni.
Üdv mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!