Énekórákon miért csakis régi dalokat tanítanak, miért nem lehetne már modernebb korból, a jelenből is tanítani?
Gimnáziumba járok, szeretem az énekórákat, mert ki lehet kapcsolódni, lazább óra, ez tetszik. Azonban nem értettem soha sem, miért kötelező nekem csak több száz éves dalokat tanulnom, énekelnem, már általánosban sem, bár ott még elmegy, de itt gimiben úgy érzem, jó lenne hallani a mai számokról is, előadókról, kicsit beszélni róluk, stb. Természetesen itt nem a "sztárok" nyomatásáról beszélek, azt nem akarja senki, csak kicsit megnézni mi változott ma, ilyenek, remélem értitek, van azért különbség a jelen és a múlt között, és véleményem szerint többre is mennék vele mintha 3-4-500 éves zenéket tanulmányoznék.
Legalább kicsit színesebbek lennének az órák. És nem, nem mondom a régiekre hogy rosszak, és tudom, hogy azok az alapok, szeretem a zenét, mindig ott van amikor kell. "A zene elég hangosan szól ahhoz, hogy ne halld, miként omlik össze kívül a világ" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!