Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nálatok van ún. kisérettségi...

Nálatok van ún. kisérettségi vagy valamilyen záróvizsga 10. évfolyamon? Lehet egyáltalán ilyen?

Figyelt kérdés

Nálunk 10. (11. ha nyelvielőkészítős voltál) van egy ún. kiséretségi júniusban, ahol számot kell adni addig szerzett tudásunkról a főbb tantárgyakból ( magyar, matek, töri, angol/német). Lényegében olyan mint az érettségi, tehát tételeket kell kidolgozni tantárgyakként 20db-ot (matekból nem), és van feladatlap is. Aki ezen 1-est kap azt megbuktatják és pótvizsgáznia kell augusztusban. Nálatok van ilyen? szabályos ez?

Saját véleményem szerint nincs ezzel semmi baj, felkészít az igazi érettségire, gyakoroljuk a vizsgahelyzetet + sok tételt kidolgozunk ami 12.ben is jól fog jönni. Támogatom az egészet, de ezt meséltem egy gimis ismerősömnek (én szakközepes vagyok) és teljesen ledöbbent, hogy ilyet nem is lehetne csinálni...

2015. máj. 10. 13:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Egyik barátnőmnek (szakközepes) is kisérettségiznie kell idén. Azt nem tudom, hogy minden pontosan így van-e náluk is, mint ahogy fentebb kifejtetted, de nagyvonalakban neki is hasonló lehet szerintem. Nekünk is említette már a magyartanár, hogyha megszavazza az osztály, akkor lesz minden év végén vizsga, hogy az érettségire megtanuljunk beszélni és ne az legyen az első vizsgaélményünk. :)
2015. máj. 10. 13:35
 2/4 anonim ***** válasza:

én egy jó gimiben most érettségizem. nálunk sosem volt kisérettségi, míg másoktól hallottam hogy volt(más suliban).

szerintem az a része nem jogos, hogyha valaki megbukik ezen az egy teszten, akkor az évet is bukja. szóval ha tegyünk fel valaki egész évben 3-as és 4-es volt matekból. és a vizsgát elrontja nagyon és nem lesz meg a kettes. akkor hol jogos, hogy emiatt évet ismételjen? amikor a jegyei alapján 3/4 körül van.

de ezen kívül egy jó lehetőségnek tartom.

nálunk csak próbaérettségi volt az utolsó hónapokban, pár tárgyból. nem múlt rajta semmi, ha nem ment el valaki megírni, vagy puskázott rajta, akkor is saját magának tett rosszat, nem járt érte büntetés.

én ezt a kisérettségit 11.ben tartanám. amikor már a tételek nagy részét tanulták, és matekból is alig van érintetlen téma. de én egy jegyet adnék rá. aki nem veszi komolyan, az tudjon rá, de ne büntessék ezért.

ja és nálunk a próbaérettségin sokkal nehezebb feladatok voltak, mint amúgy a rendes érettségin. ez se fair szerintem. szóval én olyan feladatlapot állítanék össze a kisérettségiseknek, ami rendes érettségi feladat, és már mindent tanultak hozzá.

2015. máj. 10. 14:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekünk volt ilyen tizedikben, belső vizsga néven, magyarból és egy választott tárgyból. Nem vették véresen komolyan, de elsunnyogni sem lehetett.
2015. máj. 10. 18:40
 4/4 anonim ***** válasza:
nálunk is volt minden főtárgyból minden év végén, meg 12. félévkor, 4 jegyet ért összesen
2015. máj. 10. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!