Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Igy konnyebben felvesznek?

Igy konnyebben felvesznek?

Figyelt kérdés
Elore is elnezest kerek a helyesirasomert de telefonrol vagyok es mindjart lemerulok. Igaz hogy ha okj-s kepzessel megszerzek egy szakmat akkor utana nagyobb esellyel vesznek fel egyetemre ugyan arra a szakra? Vegyuk pl azt hogy ha en elmegyek programozo okj-s kepzesre , meglenne a szakma es utana elmennek egyetemre programozoi szakra akkor nagyobb esellyel vesznek fel? Elore is koszonom a valaszokat :)

2015. máj. 7. 01:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem. Az OKJ-s papír szimplán többletpontot ad, nagyobb esélyt nem.
2015. máj. 7. 01:06
 2/4 anonim ***** válasza:
+24 pontot ér az OKJ, de nem éri meg elcseszni 2 évet egy prog OKJ-re, mert az semmit sem ér. Meg amúgy is elég alacsony a ponthatár az infós szakokon.
2015. máj. 7. 08:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen, beleszámít, de nem mindegyik - ez szakonként változik. Túl sok pontot nem ér, de programozó OKJ nem kidobott idő. Amennyiben nem kemény infós gimnáziumból érkezel, mindenképpen érdemes rászánni az időt. Az OKJ tökéletes szükséges alaptudás megszerzéséhez. Mellette meg készülhetsz az egyetemre. Csináld csak, én egyből mentem BME-re megfelelő infó alapok nélkül; nem sokáig bírtam, ellenben idegileg jól kikészített. Csináltam OKJ-t és újra felvételiztem, most már gond nélkül megy a szak. Ennyit számít.
2015. máj. 7. 12:15
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2015. máj. 8. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!