MIN.500 SZAVAS ELEMZÉS Bodor Ádám Állatkert c. novellájáról?
Igen, most voltam a középszintű magyar érettségin.
Szeretnék látni egy ilyen feladatot készen, mert amit felraktak, az csak 174 szó, túl rövid.
350 szónál teljesnek éreztem, majd teleírtam olyasmikkel (társadalmi elidegenedés, mit tehetünk meg a másik tudta nélkül) amire nem hiszem hogy bárki is kíváncsi.
2. kérdés: ki mit választott, nektek hogy ment?
Még a versekből lehetett viszonylag sokat írni (sztem)
Most hosszab versek voltak, mint tavaly
Én teleírtam az 5 oldalt, a novellát választottam egyébként. Nem volt ez olyan nehéz, max. első olvasásra, de utána elolvastam még kétszer, és sokkal érthetőbbé vált számomra. Meg persze tényleg attól is függ, hogy ki mit lát bele. Mondjuk ilyeneket kihagytam, hogy milyen a hangulat, leginkább a szereplőkre, az értékrendjükre, a viszonyukra mentem rá.
Írtam az elején a novelláról is általánosságban, olyat is írtam bele, hogy ez milyen népszerű műfaj, sokat feldolgoznak (lsd.: Az ötödik pecsét).
A végén elég szépen lezártam, levontam a tanulságot: anyagias, materialista világunkban, ahol lassan mindenki úgy viselkedik, mint egy robot, fontos, hogy alapvető értékeinkre odafigyeljünk. Csak a családunkra számíthatunk, és önmagunkra, blabla... Ilyesmik. Tudtam volna még írni. :)
Valakinek ismerős volt amúgy Bodor Ádám?
(Most hallottam a nevét először) Nem tudom, miért
tőle válaszotottak novellát -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!