Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha ötéves középiskola után...

Ha ötéves középiskola után mész egyetemre, nem érzed magad ott "öregnek"?

Figyelt kérdés
Úgy értem, az általános iskolai osztálytársaid (pontosabban az a korcsoport) már második évet kezdik az egyetemen (mármint akik négyéves középiskolában voltak), mikor te még csak az elsőt. Ez nem zavaró?
2015. máj. 3. 17:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Nehogy már egyetlen év öregnek számítson. Még 20-30 év sem zavarna amúgy.
2015. máj. 3. 17:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Először is, senkinek sincs a homlokára írva az életkora. Másodszor pedig, 18 és 40 között mindenféle korosztály előfordul egy egyetemen a hallgatók körében, nem fogsz kitűnni onnan az életkorod miatt.
2015. máj. 3. 18:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
én 21 évesen kezdtem el a fősulit
2015. máj. 3. 18:05
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez megnyugtat jónéhány ember van főleg a durvább szakokon aki másodévesként is még elsőéves tárgyakat csinál jelentős százalékban.
2015. máj. 3. 18:12
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor én mit szóljak? Oviban év vesztes voltam, most öt éves gimibe járok. Szóval amikor én leszek egyetemista én 2 évvel leszek „lemaradva”. Mondjuk egyáltalán nem bánt.
2015. máj. 3. 18:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem számít. Egyrészt tényleg nem lehet ránézésre 1-2 (de akár 3) év különbséget sem megállapítani, másrészt sokan mennek 5 osztályos gimiből, sokan vannak, akik okj után mennek, sokan elkezdenek egy szakot, aztán meggondolják magukat és elkezdenek egy újat. Viszonylag kevés 18 éves van az egyetemen, ha ezeket figyelembe veszed. Nálunk MSc-n pedig már végképp nem számít, a legfiatalabbak 22 évesek, én 23, mert én is új szakot kezdtem BSc első év után, van, aki 24, mert 2 évet csúszott BSc-n és most került MSc-re, van aki pedig 25, mert szakképzést csinált egyetem előtt.
2015. máj. 3. 19:08
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2015. máj. 3. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!