Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tippek a jó töri érettségi...

Tippek a jó töri érettségi esszéhez?

Figyelt kérdés

Középszinten érettségizem szerdán töriből és a feladatok nagyjából mennek de az esszéket úgy érzem, hogy nem leszek képes megírni.

Mi csináljak, ha nem jut eszembe semmi az esszékhez, vagy csak töredékek?

2015. máj. 3. 12:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
4pont ha elhelyezed időben és térben az esszét. Tehát ha a MO felvilágosodásáról kell írnod. Leírod, hogy MO-n a felvilágosodás a 18.században jelent meg. Illetve a forrás is sokat segít ha semmi ötleted nincs és semmire nem emlékszel. Kimásolod az infokat belőle kicsit átírva és csókolom. Nem 5ös lesz de szerintem(személyes tapaszalat) egy 60-70%-ot el lehet ezzel érni
2015. máj. 3. 13:04
 2/13 anonim ***** válasza:
Középszinten nem kell aggódnod.Nagyon egyszerű.
2015. máj. 3. 13:05
 3/13 anonim ***** válasza:
Mindenképpen legyen nálad kétféle atlasz, mert abban az esszéhez is rengeteg segítség van, illetve az első részhez is. Nagyon figyelj oda a bekezdésekre az esszékben, mert én is most érettségizem majd és letoltak érte kicsit próbaérettségin. :) Írj bele az adott témával kapcsolatos szakszavakat, állapítsd meg az adott korszakot és a forrást mindenképp építsd bele valahogyan.
2015. máj. 3. 13:06
 4/13 anonim ***** válasza:
Amúgy ajánlom a Mozaikos piros atlaszt. Olyan sok információ van benne mintha egy TK-t használhatnál. És elvileg lehet használni vagyis nekünk ezt mondták.
2015. máj. 3. 13:11
 5/13 anonim ***** válasza:
4. válaszoló: lehet én is azt fogom használni szerdán. :)
2015. máj. 3. 13:21
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Tényleg ennyire jó a piros atlasz? Nekem Cartographia, ilyen kékeszöld atlaszom van..szerintetek ehelyett/emellé érdemes lenne beszerezni egy piosat?

2015. máj. 3. 14:39
 7/13 anonim ***** válasza:

Nekem is olyan van.

Szerintem annál még a pirosas Cartographia is jobb amit tudtam szerezni kisebbektől. Állítólag a mozaikos tényleg ennyivel jobb. Nekem oszt.társam megvette és azt mondta h minden bennevan. Holnap megnézem és szerintem meg is veszem ha már hoz +10-15pontot szerintem megéri

2015. máj. 3. 14:42
 8/13 anonim ***** válasza:
Mindenképp! :) A kékben a képek rengeteget segítenek, ha például Buddhát fel kell ismerni, de akkor pont nem jut eszedbe, viszont a pirosban rengeteg infó van mindenről, ami nagyon hasznos. Szerintem az atlaszból 60-70%-ot simán el lehet érni, ha pedig van saját tudás is mellette, garantált egy ötös érettségi.
2015. máj. 3. 14:42
 9/13 A kérdező kommentje:
Mindenhol hiánycikk a mozaikos atlasz és mindenkinek ez a cartographia van a sulinkban...mitévő legyek? :D
2015. máj. 3. 15:39
 10/13 A kérdező kommentje:
Okos vagyok egyébként h érettségi előtt 3 nappal jut eszembe xD
2015. máj. 3. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!