Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Változtassak sorrendet?...

Változtassak sorrendet? Szüleim megértenék? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

5 egyetemet és 3 szakot jelöltem meg.

az egyik szak nehezebb, többet kell majd tanulni, de azzal szinte biztos, hogy lesz állásom, és a fizetés sem lesz rossz.

a másik kettő hasonlít egymásra, élvezném a tanulást, de keveset keresnék a jövőben.

a jobb fizusat jelöltem meg első helyen, az államit. utána a másik kettő állami, aztán a jobb fizus költséges, másik kettő költséges.

de átgondoltam, szeretnék a jobb fizusra menni, de csak akkor juthatok be oda, ha megváltoztatom a sorrendet, és a fizetőset előrébb veszem. nem tudom, szüleim mit szólnának hozzá. azt mondták, kifizetik, de jobban örülnének persze, ha államira mennék.

hogy mondjam el nekik? egyáltalán változtassak sorrendet?

2015. máj. 3. 11:51
 1/4 anonim ***** válasza:
Írj konkrétumokat, hogy milyen szakokról van szó! Így hiába írnánk, hogy menj a jobb fizusra, de lehet, hogy az sem éri meg.
2015. máj. 3. 11:53
 2/4 A kérdező kommentje:
Megéri, mert kis protekcióval lenne állásom :) (kapcsolatok)
2015. máj. 3. 11:59
 3/4 anonim ***** válasza:
17-18 éves fejjel az ember mindig csak azt nézi, hogy mivel lehetne sok pénzt keresni. De fontosabb kérdés szerintem, hogy mit csinálnál szívesebben. Ha szívesen csinálod azt amiért többet fizetnek válaszd azt. De pl ha gyűlölöd a matekot ne menj mérnöki szakra mert jól fizet és lenne állásod. Mert csak szenvedés lesz az életed.
2015. máj. 3. 12:06
 4/4 anonim ***** válasza:

ha már beírtátok a költségest, szóval engedték a szüleid. akkor miért ne?

mondd meg nekik, hogy arra a szakra szeretnél menni. és ha az államira nem vesznek fel, akkor meg tuti a másik szakra vennének fel. szóval jobb lenne ha a kedvenc szakod fizetősét írhatnád 2.helyre.

2015. máj. 3. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!