Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy kell elkezdeni az érettsé...

Hogy kell elkezdeni az érettségin a verselemzést?

Figyelt kérdés
Két vers összehasonlító elemzését szeretném választani majd. De már a kezdést se tudom... Kérlek segítsetek mi kell, hogy legyen az első mondhat. Mikor órán írtuk mindig, úgy kellet kezdeni, hogy Dolgozatomban ..
2015. máj. 1. 17:18
 1/4 anonim ***** válasza:

ha nem tudod elkezdeni érdemesebb lenne a másik kettőből választani

egyébként én úgy tanultam, hogy ha összehasonlítót írsz akkor röviden a két vers közti közös dolgot leírod bevezetésbe, majd a tárgyalásba külön külön.

egy versnél (bár lehet összehasonlítónál is csinálni), hogy csak a címről is tudsz rengeteg mindent írni.

2015. máj. 2. 22:05
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekünk úgy tanították, hogy a bevezetőben megismétled a feladatot. Pl Fogalmázosomban Petőfi X Y versét fogom bemutatni azon keresztül, hogy az ambivalenciája hogyan hatott ki erre és erre és hogy meghatározza-e stb stb. Elég hosszú mondatok szoktak benne lenni. Én novellát válaszottam tavaly és beleírtam, hogy bemutatom a szereplők érzésvilágát stb. Bármit oda lehet irni. Érdemes azokat a pontokat belevenni, amelyek a fogalmazásod alappilléreit fogják képezni. Pl versnél vmi jellegzetes ritmus, szóhasználat, bármi. Ügyelni kell arra, hogy a befejezés közel azonos mennyiségű legyen, mint a bevezetés.

Mondjuk őszintén szólva kicsit értetlenül állok a kérdésed előtt. Nálunk tz-k külön részét képezték utolsó 2 évben a több oldalas fogalmazások. Ugyanolyan jellegű volt, mint az érettségi, csak az adott tananyaghoz volt kötött. Meg volt kisérettségi. Csak az nem tanult meg elemezni, aki nem akart.

2015. máj. 3. 00:12
 3/4 anonim ***** válasza:

Én a szerkezetéről írnék a két versnek az elején

(verszakok száma,rímek,költői eszközök)

2015. máj. 4. 14:07
 4/4 anonim ***** válasza:

"Dolgozatom tárgya Nagy Béni " " című versének

és Roth Ernő " " című művének összehasonlítása -

2015. máj. 4. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!