Egy orvos hogy szerez másoddiplomát?
Általában hétvégére szokták csoportosítani tömbösítve a gyakorlatokat, és akkor betudsz menni.
Továbbá van amikor estére teszik.
Nekem volt "éjszakai" is, meg hétvégén tömbösített. Bementünk szombaton, meg vasárnap, és reggel 7-8-tól este 6-8-ig tartott. De volt 3 félév amikor elegendő volt az egyéni tanrend is. Kérésre ha nappalis vagy, akkor sokszor megengedik, hogy a levelezősökkel járj pár hónapot.
Levelezőn a hétvégi periódusra ütemeznek, de nappalin is veheted fel így a tárgyakat, vagy simán egyéni tanrendes lehetsz.
Elég fárasztó a tömbösítés, de kibírható! (:
Első: Persze, mert az orvosnak dolgozni se kell, csak dől a lé, amiből fizeti az albérletet (pályakezdő rezidensről beszélünk), a tandíjat, a rezsit meg mindent.
Második: Ezt írtam, hogy jogon kívül a legtöbb szakból nem indítanak levelező képzést, csak nappalit, ahol nincs tömbösítés.
Harmadik: A biológus szerintem nem hülyeség... Ha egy orvos kutatni akar pl. molekuláris medicina területen, akkor jól jön, ha "mellesleg" molekuláris biológus végzettsége is van.
"Ha egy orvos kutatni akar pl. molekuláris medicina területen, akkor jól jön, ha "mellesleg" molekuláris biológus végzettsége is van."
??? Jobb egyetemeken egy teljes éven át oktatják külön tárgy keretében a molekuláris sejtbiológiát és az első év egyik legkeményebb szigorlata orvosin. Ezen kívül ott a gyógyszertan, ami ezt a tudást kiegészíti. De a lényeg, diplomás orvosként ott kutatsz ahol akarsz, azt a kis extra tudást autodidakta módon is meg lehet tanulni, nem kell hozzá külön képzés. Ha a papírt nézzük egy biológus diploma nem sokat ad hozzá értékben az orvosi diplomához.
Na várjál, egy kicsit tévedésben vagy.
Tömbösítés akkor van, ha igény van rá az oktató, vagy a diákok részéről. Mindegy, hogy milyen szak.
Levező képzés pedig sok helyen indul. Nem tudom, hogy miről beszélsz.
Biológiából az országban 5 helyen indul, köztük szeged, ahol tökéletes a molekuláris biológia képzés.
Kémiából 4 helyen indul, itt is köztük van szeged.
Szóval indulnak levelezők.
Itt ellenőrizheted:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!