Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Vélemények a Xantus János Két...

Vélemények a Xantus János Két Tanítási Nyelvű, Gyakorló Gimnáziumról? (részletek lent)

Figyelt kérdés
Sikeresen felvettek a Xantusba de most így utólag nagyon sok negatív dolgot olvastam a suliról; hogy elvileg nagyon sok a sznob és a tanárok se jók!! Ha van aki odajár légyszi mondjon néhány jó dolgot is a suliról (persze ettől függetlenül negatívumokat is szívesen fogadok). Tanárok, gólyatábor, büfé/menza, tesiórák, fiú-lány arány, programok, kirándulások, a felsőbb évesekkel milyen a kapcsolat, 0.-ban kb hány órám lesz, a sznobok alatt mennyire kell sznobokat érteni??, stb. Amúgy ha vlkit felvettek a 4+1 évesre akkor nyugodtan írhattok mert eddig kemény három embert ismerek az évfolyamról:D

2015. ápr. 26. 21:25
1 2
 11/16 anonim válasza:
Egy éve végeztem. Én nagyon szerettem. Ez osztályfüggő de neküünk nagyon jó volt az osztályunk. persze volt klikkesedés, de hol nincs? Nálunk minden órának meg volt a maga hangulata. nagyon jó közösség. Persze vannak negatívabb emberek. de megint, hol nincsenek. A tanárok között vannak nagyon jófejek, akiknek nagyon érdekesek az óráik,ezeket az órákat valószínüleg te is kedvelni fogod. pl:Irodalom, Angol, aztán vannak olyan órák amik tanulósabbak pl: Matek, Fizika, de ha jó az osztály akkor azt is élvezni fogod. A mi osztályunkban is voltak pénzes emberek, de nem hívnám őket sznoboknak semmiképpen. Nem felvégósak egyáltalán.A programokon a vezetőség és a diákönkormányzat dolgozik. utolsó pár évben egyre több lett a program, ami mindenképpen pozitívum. A suli felszereltsége épülete és minden nagyon jó. Anno osztálytársamnak (és közeli barátnőmnek) nem tetszett a suli annyira ezért elment, de aztán mondta hogy mennyire megbánta. Őszintén, én úgy gondolom hogy habár mint minden suliban itt is vannak negatívumok. de a Xántushoz hasonló iskolát mégegyet nem találsz. Magas szintű nyelvi képzés. Aranyos emberek. és Xántus hangulat. :) Érezd jól magadat ott, nagyon jó suli. :)
2016. aug. 22. 17:02
 12/16 anonim válasza:

Ha esetleg még valaki érdeklődne a jövőben a suliról...

2015-ben végeztem, nagyon nem szerettem.

5 év alatt 5 töri tanárom volt, és ezt úgy hogy egyszer egy év alatt kettő volt...

Angolul megtanultam, van felsőfokúm de ez nem az angol tanárnak köszönhető..sőt...az 5 töri tanár közül is csak egynek akit elvettek tőlünk és valami csoda folytán nem vágtak meg minket érettségi...

Amennyire én hallottam az osztályok se a régiek, felsőbb évessel való kapcsolat teljesen egyéniség függő, de ha az a kérdés hogy van e lehetőség ismerkedni felsőbbévessel, akkor a válasz, hogy annyira nincs.

Ha még a Peti a büfés akkor arra panasz nem lehet, tesi órák borzalmasak bárkit kapsz is...

A sznobok alatt pedig sznobokat kell érteni :D egyre több és több.

Személyesen is kértek hogy meséljek a suliról akkor is annyit tudtam mondani, hogy nem szarabb mint a többi viszont fizetni kell érte.

Annyit tudok mondani róla hogy drog és alkohol és vandalizmus nincs a suliban (illetve alkohol lehet csak azt jól titkolja aki fogyasztja).

Bioszt biosz bá nagyon keményen veszi, ami nekem jó volt mert biomérnökire mentem de aki teszem azt irodalom szakra az meg nagyon szivott vele...

Röviden tömören ennyi.

Ha valakinek kérdése van irjon nyugodtan.

2017. jan. 26. 14:58
 13/16 anonim ***** válasza:
Érdekes...pedig állítólag erős a nyelv a Xantusban. Legalábbis ezt hallottam.
2017. febr. 2. 19:53
 14/16 anonim ***** válasza:
Xantusosok! Szerintetek van esélyem bekerülni,ha 64 pontos lett a felvételim,44 hozott pontom van? A 4 éve st írtam be, az 1+4 éves haladó,középhaladót és a szintén 1+4 éves reál orientacios matekot haladó,kozephaladot. Nyolc éven keresztül kéttannyelvű általános iskolába jártam-járok es év végéig meglesz a kozepfoku. Szerintetek????
2017. febr. 4. 18:30
 15/16 anonim válasza:
Engem az öt éves képzésre vettek fel. Az osztályközösségem fantasztikus, mindenki jól megvan mindenkivel, persze vannak olyanok, akik nem túl szimpatikusak és a viselkedésük sem megfelelő. Az évfolyamban lévő osztályok között nincsen nagy nézeteltérés, igaz, vannak gondok, de meg tudtuk őket oldani. A menza nagyon jó, finom az ebéd és jó a minősége. A büfé olcsó és finom. A tanárok nagyon vegyesek. Vannak nagyon jók és vannak olyanok, akiknek a tanárikarban is hírük van. Nekem nagyon nem tetszett, hogy az angoltanárunk nem vette figyelembe, hogy abszolút kezdők vagyunk és ledarálja angolul az órát és le vagy cseszve, ha valamit rosszul csinálsz vagy nem tudsz lépést tartani. A gólyatábor alatt mindenki összebarátkozott és az osztályfőnökök nagyon jól összekovácsolták a diákokat. A feladatok szórakoztatóak voltak, sokszor szívatósak és sokszor lelocsoltak minket vízzel, aminek sok esetben meg is lett az eredménye. De a tábor után is szoros barátságok maradtak. A tesi kemény, de nagyon jól fel van épülve. Imádok odajárni, nem volt olyan, hogy ne akartam volna bemenni. Igaz, hogy a jó közösség és tanárikar a szerencsén is múlhat.
2018. okt. 13. 12:10
 16/16 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Idén fogok felvételizni, de nagyon nem tudom, hogy hova mehetnék. A nagybátyám ott végzett angollal, illetve a bátyám most oda jár, ezért adná magát, hogy én is odamegyek. De a testvérem nagyon nem szereti az iskolát. Nyilván, egy diák szemében más, főleg úgy, hogy a célnyelvének az egyik tanítója gyűlöli őt:/ Ezzel eléggé megutálta. Az elmondása alapján én is úgy gondolom, hogy rengeteg a sznob és a közösség sem túl jó, viszont szeretném megismerni az iskolát más szemszögéből is. Szóval, egy kis update gyanánt; valaki tudna róla véleményt írni? A legtöbb komment évekkel ezelőtt érkezett:D

(ha valaki esetleg tudna ajánlani kéttannyelvű iskolákat azt megköszönöm!:) A lényeg, hogy ne csak egy idegen nyelv legyen. Lehessen választani. És Pesten legyen. Köszönöm)

2020. okt. 4. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!