Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 6 osztályos gimiből át lehet...

6 osztályos gimiből át lehet íratkozni 8 osztályosba?

Figyelt kérdés
Öcsém felvételizett 8 osztályos gimibe, de nem jutott be. Viszont abban a gimiben nincs 6 osztályos képzés, csak 8 és 4. Ha hatodikban felvételizik egy másik gimi 6 osztályos képzésére és felveszik, átjelentkezhet abba amelyikbe eredetileg is menni akart? (A 8 évfolyamos 3. évére?)Remélem érthetően fogalmaztam...
2015. ápr. 25. 14:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
felesleges a 6 meg 8 osztályos gimi...
2015. ápr. 25. 14:16
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Úgy van ahogy az első mondja.
2015. ápr. 25. 14:40
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha lesz szabad hely az osztályban, akkor igen.
2015. ápr. 25. 15:19
 4/12 A kérdező kommentje:
Miért lenne felesleges? Színvonalasabb képzés, nem kell 8.-ban parázni amikor már tétje van a felvételinek, és aki oda jár, az általában tanulni is akar, nem kell a tanárnak a fél órát fegyelmezéssel tölteni. A kérdésem arra vonatkozott, hogy be lehet-e csatlakozni később a 8 osztályos képzésbe. Van itt olyan aki így váltott, v. esetleg egy tanár?
2015. ápr. 26. 16:48
 5/12 anonim ***** válasza:
17%
Nem tud átjelentkezni, mert eleve abszurd a szituáció. Felveszik, egy napot se járt a hatosztályosba, de át akar menni a nyolcosztályosba. Ő jogilag akkor még álltalános iskolás, nem gimis. Ja és Mielőtt átvennék van egy elbeszélgetés az igazgatóval aki meg fogja kérdezni, hogy ha felvették a hatosztályosba, miért akar ide menni? Arra mit válaszolsz? Én nyolcosztályosba járok, életem legjobb döntése volt, hogy ide mentem, de a képzést 5.-be kezdték meg, nem 7.-be, akkor már mi annyival előrébb jártunk a dolgokba, hogy ha átjött volna valaki, nem tudta volna felvenni a lépést. Menjen el az öcséd a hatosztályosba, nagyon jó lesz neki ott is és ugyanolyan színvonalas képzésben fog részesülni (egyébként ilyen átvevésnél leginkább tanulmányi eredményszámít, nem az, hogy milyen iskolába jár/vették föl)
2015. ápr. 26. 19:06
 6/12 A kérdező kommentje:
Logikusnak tűnik amit mondasz, csak azért metrült fel, mert nem egyértelmű számomra az oktatás szerkezete. Ugyanis láttam több 6 évfolyamos gimnázium honlapján, hogy első 2 év nyelvi előkészítö, vagyis csak nyelvet tanulnak. Akkor a közismereti tárgyból lemaradnak az általános 7-8 osztályához képest? Vagy hogyvan ez?
2015. ápr. 29. 11:11
 7/12 anonim ***** válasza:
Hatosztályos képzésben nem vagyok annyira otthon, de kizártnak tartom, hogy 2 év nyelvi előkészítő van. Maximum emelt óraszámban tanulják a nyelvet, de kizárt, hogy két évig csak az van (vannak persze nyelvi előkészítős képzések is, de ott a gyerek kijárja a 8 álltalábost, elmegy gimibe, ahol 1 év nyelv + 4 év gimi van. Tehát akkor egy ávvel többet jár iskolába.)
2015. ápr. 29. 20:12
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem amúgy a nyelvi előkészítő ezesetben heti 5 nyelvórát jelent, nem koplett évet csak a nyelvnek. Én a nyolcosztályos képzésben 5-8.-ig heti 5 angolt tanulunk. Majd 9.-tól heti 4-re csökken, bejön a német heti 5-be. 12-től pedig tovább csökken az angol 3 órára, a német pedig marad heti 5
2015. ápr. 29. 20:15
 9/12 anonim ***** válasza:

a 6 és 8 osztályos gimi csak nevében az, egyébként meg általános iskolásnak minősülnek, akárhova járnak a kerettanterv szerint teszik

5-8 alapozás 9-10 namégegyszer 11-12 fakt

azért mennék inkább 4 osztályosba, mert sokkal inkább kezelik az embert ott középiskolásnak, diáknapokon is több hülyeség mehet...

sznob duma ez a 8 osztályosban nem kell fegyelmezni... "elit" gimibe jártam, ott is kellett fegyelmezni...

2015. ápr. 29. 20:17
 10/12 anonim ***** válasza:

Ez azért így nem igaz. Nyolcosztályosban például a töri tanítása nem kerettenterv szerint megy. 5-6.-ba Magyarország törijével foglalkoztunk, 7-től a 9.-es tankönyvből tanuljuk a törit. 11.-re befejezzük és utolsó évbe ismétlés. Irodalomból is kihagytuk a 7-8.-os anyagot, egyből kezdtük a kilencedikeset. Természertudományos tárgyakat középszinten tanuljuk már 7-8.-ba is.

A nyolcosztályos gimibe a tanterv úgy van felépítve, hogy: 5-6.: Bevezetés, 5-6.-as kerettanterv magasabb szinten, 7-10.: Tényleges gimnáziumi a tananyag leadása(amit más 9-10-be tanul),11-12.: Készülés az érettségire.

2015. máj. 2. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!