Milyen büntetésre számíthatok?
Sziasztok.
Szakközépiskolai tanuló vagyok. 11. osztályba járok informatika szakra. Az iskolán belül több lopás is történt az informatika termekben. Az egyik áldozat a gépem lett 2 héttel ezelőtt. Szóltam a tanárnak, amikor bementünk óra elején, hogy szét van szedve a gép, nem indul be, majd (mivel az oldala le volt szedve) belenéztem. A RAM hiányzott belőle. Rá egy hétre megintcsak ugyanúgy állt a gép. A tanár azt mondta üljek el, de az a másik gép monitorja szemrontó nagyon, illetve ahogy mondta, hogy üljek el az is olyan volt mint ha a kutyájával beszélne. Hirtelen felindultságomból a mellettem lévő gép (ahol van a rossz monitor), kihúztam (kézzel ki lehetett csavarni a hátulját) majd kivettem a ramot és áttettem a másikba ahol ülök, majd erről értesítettem a tanárt, s csináltam a dolgom amit kiadott feladatot. Ez most pénteken történt. Ma meg jön az Osztályfőnök, hogy nagy bajban vagyok, (megkérdeztem miért) és elmondta majd azt, hogy tegyem össze a kezem, ha nem lesz belőle fegyelmi.
A fegyelmi alatt a fegyelmi eljárást kell érteni?
Meg azt is mondta, hogy honnan tudja, hogy nem én loptam el a ramot.. ! Az eszem megáll. Rendbe hoztam a gépet (1 perces munka) és megbüntetnek érte. (Általánosba sem volt ilyesmiből gond.) Komlyan mondom, az iskolánk hírnevéből mára már csak a név maradt. Állandóan ilyesmivel foglalkoznak, meg folyamatosan fenyegetnek minket, hogy rendőri eljárások meg minden, meg hogy nem vagyunk tankötelezettek, bármikor kirúghatnak minket. És így tovább. A sulinkban előző félévben megeröszakoltak egy fiút, a "barátai" , szintén fiúk. S arról meg hallgattak mint a sír, mert jajj a hírnév...
Így utólag. Akkor mire is számítsak? Olvastam, hogy a megrovástól a kirúgásig terjed a fegyelmi eljárás, illetve ha mégsem döntenek úgy, hogy lesz fegyelmi akkor mire számítsak?
fegyelmi = írásbeli figyelmeztetés, hogy ilyet többet ne csinálj. 2-3 fegyelmi után rúgnak ki, illetve megvonhatják a családi pótlékot, de itt csak annyi, hogy legfeljebb nem lesz 5.-s a magatartásod...
Mellékesen meg mi okból kifolyólag döntesz úgy, hogy te majd a 2 gépből csinálsz 1 jót?
Kapásból a tanártól kell engedélyt kérned rá, hogy mire készülsz, munkahelyemen is olyan fegyelmit kapnál ezért a majd én megcsinálom a gépet, mert über király májer vagyok... ja én is megtudnám, de előtte a feljebb valótól engedélyt kérek rá, hogy megcsinálhatom e én.
és szokj hozzá ahhoz is, hogy munkahelyen ugyan ez fog rád várni, fenyegetnek bla bla, de ha ilyen hülyeségeket csinálsz és 1x rosszul sül el, ak majd nézhetsz.
1# el kellett volna olvasni rendesen..
szólt a tanárnak erről
szerintem nem lesz belőle baj, mivel nem te loptad el, már szóltál amikor hiányzott belőle... ha a tanár emlékszik rá hogy szóltál is... akkor inkább azokat kéne gyanúsítani akik előtted voltak a teremben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!