Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen büntetésre számíthatok?

Milyen büntetésre számíthatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Szakközépiskolai tanuló vagyok. 11. osztályba járok informatika szakra. Az iskolán belül több lopás is történt az informatika termekben. Az egyik áldozat a gépem lett 2 héttel ezelőtt. Szóltam a tanárnak, amikor bementünk óra elején, hogy szét van szedve a gép, nem indul be, majd (mivel az oldala le volt szedve) belenéztem. A RAM hiányzott belőle. Rá egy hétre megintcsak ugyanúgy állt a gép. A tanár azt mondta üljek el, de az a másik gép monitorja szemrontó nagyon, illetve ahogy mondta, hogy üljek el az is olyan volt mint ha a kutyájával beszélne. Hirtelen felindultságomból a mellettem lévő gép (ahol van a rossz monitor), kihúztam (kézzel ki lehetett csavarni a hátulját) majd kivettem a ramot és áttettem a másikba ahol ülök, majd erről értesítettem a tanárt, s csináltam a dolgom amit kiadott feladatot. Ez most pénteken történt. Ma meg jön az Osztályfőnök, hogy nagy bajban vagyok, (megkérdeztem miért) és elmondta majd azt, hogy tegyem össze a kezem, ha nem lesz belőle fegyelmi.

A fegyelmi alatt a fegyelmi eljárást kell érteni?

Meg azt is mondta, hogy honnan tudja, hogy nem én loptam el a ramot.. ! Az eszem megáll. Rendbe hoztam a gépet (1 perces munka) és megbüntetnek érte. (Általánosba sem volt ilyesmiből gond.) Komlyan mondom, az iskolánk hírnevéből mára már csak a név maradt. Állandóan ilyesmivel foglalkoznak, meg folyamatosan fenyegetnek minket, hogy rendőri eljárások meg minden, meg hogy nem vagyunk tankötelezettek, bármikor kirúghatnak minket. És így tovább. A sulinkban előző félévben megeröszakoltak egy fiút, a "barátai" , szintén fiúk. S arról meg hallgattak mint a sír, mert jajj a hírnév...

Így utólag. Akkor mire is számítsak? Olvastam, hogy a megrovástól a kirúgásig terjed a fegyelmi eljárás, illetve ha mégsem döntenek úgy, hogy lesz fegyelmi akkor mire számítsak?

2015. ápr. 22. 15:22
 1/5 anonim ***** válasza:
30%

fegyelmi = írásbeli figyelmeztetés, hogy ilyet többet ne csinálj. 2-3 fegyelmi után rúgnak ki, illetve megvonhatják a családi pótlékot, de itt csak annyi, hogy legfeljebb nem lesz 5.-s a magatartásod...

Mellékesen meg mi okból kifolyólag döntesz úgy, hogy te majd a 2 gépből csinálsz 1 jót?

Kapásból a tanártól kell engedélyt kérned rá, hogy mire készülsz, munkahelyemen is olyan fegyelmit kapnál ezért a majd én megcsinálom a gépet, mert über király májer vagyok... ja én is megtudnám, de előtte a feljebb valótól engedélyt kérek rá, hogy megcsinálhatom e én.

és szokj hozzá ahhoz is, hogy munkahelyen ugyan ez fog rád várni, fenyegetnek bla bla, de ha ilyen hülyeségeket csinálsz és 1x rosszul sül el, ak majd nézhetsz.

2015. ápr. 22. 15:31
 2/5 anonim ***** válasza:

1# el kellett volna olvasni rendesen..

szólt a tanárnak erről

szerintem nem lesz belőle baj, mivel nem te loptad el, már szóltál amikor hiányzott belőle... ha a tanár emlékszik rá hogy szóltál is... akkor inkább azokat kéne gyanúsítani akik előtted voltak a teremben

2015. ápr. 22. 16:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Rendőrséget nem hívtatok?
2015. ápr. 22. 17:05
 4/5 anonim ***** válasza:
#2 a szövegből az derül ki, hogy előbb megcsinálta, majd szólt a tanárnak, tehát engedély nélkül csinálta meg és utólag szólt
2015. ápr. 22. 17:06
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Semmilyen bűncselekményt nem követtél el, így aztán nincs miért büntetniük. Az, hogy az osztályfőnök lopással vádol meg, az viszont kimeríti a rágalmazás büntettét, és akár bíróságon is kérhetnél elégtételt.
2015. ápr. 22. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!