A gyakorlati helyemen le akarják dolgoztatni a tanulókkal nyáron a táppénzes napok. Megtehetik?
Eredetileg 3 hét a nyári gyakorlatunk (szociális gondozó osztály). Erre benyögték hogy sokaknak több lesz, mert a táppénzes napokat is le kell dolgozni, még akkor is ha a hiányzások nem haladják meg az órák 20%-át. Megtehetik ezt, hogy igazolt napokat melóztassanak le velünk?
Szerintem ez nem korrekt.:((
16l
DE akkor nincs meg a kötelező óraszám, ha a hiányzás a napok 20%-át meghaladja. Akkor nem vagy osztályozható. Ebbe a tanév közbeni és a nyári 3 hét is beleszámít.
Eddig szó sem volt róla hogy betegszabadságot le kell dolgozni, a Tanulószerződésben sincs ilyenről szó.
Amúgy azt mondták, ezt munkahelynek is vehetjük, mert fizetést kapunk érte.
De ez szerintem is ilyen triviális dolog hogy le kell dolgozni. Tehát 3 hét. Mondjuk valami miatt kibicsaklik a bokád és 3 hét a lábadozás(fogalmam sincs mennyi). Akkor erre kapsz táppénzt és le is van tudva a gyakorlat úgy, hogy nem kellet semmit csinálni?
Általában törvényileg elő van írva, hogy x órát LE KELL DOLGOZNI gyakorlaton. És ebbe nem számít a táppénz.
Értem.:(
Persze, az logikus hogy aki heteket hiányzik, annak le kell melózni, de 1-másfél hetet miért kell lemelóztatni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!