Te miből vagy jó?
Kedves első.
Az a baj, hogy én nem szeretek magolni. Én értve szeretek tanulni. Legalábbis, akkor jó ha a 2 kiegészíti egymást. Például azt jó megtanulni vagy bemagolni, hogy a jégtakaró visszahúzódott, de ebből következik, hogy a kivájt mélyedéseket feltöltötte vízzel. Ez logikus.
Angolt meg kifejezetten szeretem, főleg a szóbeli részét, mert van benne sikerélményem.
Matekból a függvények grafikus ábrázolását, meg az ilyen kamatos-kamatokat szerettem nagyon. Amelyikben már x vagy y volt és nem koordináta-rendszerben kellett ábrázolni, ott sík hülye voltam.
Kérdező, azt hiszem mi ugyanabba a típusba tartozunk, mert egy az egyben ugyanilyen képességekkel rendelkezem. Pont tegnap esett meg, hogy egy barátnőm kérdezett tőlem történelemből egy fogalmat, amit 4 éve tanultunk, a fogalomra nem emlékeztem tisztán, viszont egy kép beugrott, ami a tankönyvben volt az adott dologról.
Matekból szintén a függvények azok, amiket egyedül szeretek, még talán a halmazok, de a többi... :D
És szintén az angol és a földrajz, amiket szeretek tanulni, mér mindkettőből érettségiztem előrehozottan, idén lesz a többi tárgyam. Most próbálom kihasználni a vizuális képességeimet, és inkább a képekre koncentrálni, prezentációkat nézni az adott témában.
Az a nyelvekkel egyébként úgy vagyok, hogy az alapokat megtanulom, de leginkább megérzésből tanulok, hogy mi hangzik helyesnek, mit hallottam már valaha használva. Ezért nézek pl. sok filmet, youtube videót angolul, érettségi után a francia tudásomat is szeretném ily módon továbbfejleszteni.
Kicsit ellentmondasz magadnak.
„Az a baj, hogy én nem szeretek magolni” Szavakat viszont könnyen magolsz. MAtekot meg egyáltalán nem magolni kell. A magolás és a matek a lehető legtávolabb áll egymástól.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!