Eduline-on volt egy cikk,miszerint az emelt érettségi pluszpontjait beleszámolják,ha az adott szakon az felvételi tárgy..Meg mondta egy szintén most érettségiző ismerősöm is,hogy így van.
Korábban olyat is olvastam,hogy idéntől a nyelvvizsga is beleszámítható,bár ez eléggé hihetetlenül hangzik. Én úgy tudtam,azt minden plusz pont nélkül kell elérni..
Az emelt beleszámít, jók az információid erről, de ezen felül semmilyen más pluszpont nem számít bele, nyelvvizsga sem. Ez nem változott.
2015. ápr. 15. 18:08
2/7 anonim válasza:
"A 2015-ös felvételin az alap- vagy osztatlan szakokra jelentkezőknek legalább 280, a felsőoktatási
szakképzésre jelentkezőknek pedig 240 pontot kell szerezniük. Ezt az emelt szintű érettségiért
járó többletpontokkal, de a más jogcímen járó pluszpontok nélkül kell összegyűjteni. Az, aki nem
éri el a minimum-ponthatárt, egyetlen szakra sem kerülhet be - sem állami ösztöndíjas, sem
önköltséges képzésre."
Felviről van az infó.
2015. ápr. 16. 04:01
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:)
2015. ápr. 19. 17:10
4/7 anonim válasza:
"a jelentkező felvételi összpontszámának el kell érnie a jogszabályban meghatározott minimumpontszámot (ún. jogszabályi minimumpontszám): alapképzés, valamint osztatlan mesterképzés esetén 280 pontot, azzal a kitétellel, hogy az emelt szintű érettségi-, a nyelvvizsga-, illetve az OKJ-többletpontokkal együtt, de más jogcímen adható többletpontok nélkül számított pontszámot kell alapul venni" Ez a jogszabályból van , szóval számít a nyelvvizsga
2015. ápr. 25. 10:08
5/7 anonim válasza:
Nem tudom, honnan kapartad elő, de ez sose volt így, hiába írja a jogszabály, a felvi alapján kell tájékozódni. Ha a felvi kalkulátorát kipróbálod, abból is látszik, hogy mire adják meg, mire nem. Nekem tavaly is csak az egy emeltemet vették bele a minimumba, hiába volt másból is többletpontom, pedig a szabály azóta nem változott.
Akkor ezek szerint mégis történt változás, mert eddig csak az emelt számított bele, már nem tudom, hány éve. Decemberben még nem ezt írták, és a Felvin se találtam ilyet, én meg ott szoktam nézelődni, az csak hitelesebb, mint az Eduline, eddig legalábbis úgy gondoltam. Akkor sorry, hozzám ez nem jutott el.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!