Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egy meglévő orvosi diploma...

Egy meglévő orvosi diploma mellé milyen másoddiplomát tudtok elképzelni? (Főleg kompetens emberek írjanak! Köszönöm! )

Figyelt kérdés
Vegyész? Vegyészmérnök? Biológus? Fizikus? Molekuláris bionikai mérnök? Közgazdasági (ha esetleg kórházigazgatási tervei vannak)? Alkalmazott matematikus? Írjatok még, ha van ötlet! Köszi! (Csak kíváncsi vagyok, nem érint személyesen.)

2015. ápr. 3. 12:43
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"molekuláris bionika mérnöki"

Sokakkal ellentétben én látom a valóságban, hogy ez az új szak nagyon összeszedetlen, és nagyon a levegőben lóg, ahogyan pár éve a biomérnöki képzés.

Manapság már a biomérnöki megtalálta, vagy kezdi megtalálni a helyét a piacon és így a bővülő- illetve bizonyos részen szűkülő tárgyakkal is a későbbi cégek által lefektetett igények kielégítése felé tudják orientálni a képzést.

Jelenleg a bionika egy olyan neve sincs képzés. Mindent beleöntöttek, és várják a piactól a visszajelzést, hogy milyen tudás rész hasznos, és milyen nem, azaz mely tárgyak- tudományterületek felé kell bővíteni, és mely felé zárni- szűkíteni a képzést (szinte minden új szaknál ez játszódik le az első jó pár évben- kivesznek és betesznek tárgyakat, amelyek különböző tudomány területeket képviselnek). Jelenleg a bionika egy zsákba macska. Vagy összejön, vagy nem, és ezt nem a klasszikus értelemben értem, hanem nagyon is komolyan véve. Persze ebben a speciális helyzetben, amiben a kérdésben lévő személy van, azaz rendelkezik orvosi dipivel, így már picit jobb a helyzet, hiszen nem ez lenne a fő megélhetése.

Így talán jobb a bionika képzés, de hozzáteszem, hogy én ha hasonló cipőben járnék, a biztos felé eveznék, azaz biomérnök. Persze a két képzés között ég és föld a különbség, így én kimerném jelenteni, hogy a biomérnök inkább az ipar szolgálatában áll, és a bionika lenne a kutatás specifikusabb képzés. (persze tudom hogy van magyarországi depó, ahol kutatásba is bevonnak biomérnököket, de azt is tudom, hogy nem sokáig fogják őket ott látni, mivel erre pár egyéni tehetséget nem tekintve, sajnos alkalmatlanok, de ez az ország nem is annyira a sokrétegű gyógyszer k+f-ről híres)

2015. ápr. 5. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!