Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » BME, vagy Miskolci Egyetem?

BME, vagy Miskolci Egyetem?

Figyelt kérdés

Mindkét helyen megjelöltem a mechatronikai mérnöki szakot és bár persze jó eséllyel nem lesz meg a BME-hez szükséges 450 pont, érdekelne a véleményetek.

Ha bem lenne ponthatár, csak dönteni kellene merre, ti hogy választanátok a helyemben?

Miskolctól 20km-re élek, olcsóbb minden, valószínűleg felvennének koliba, a legtöbb barátom ide jelentkezett, elképzelhető hogy kevésbbé "szívatnak".

Másrészt szívesen megtapasztalnám milyen az élet a fővárosban és szeretnék minnél előnyösebb helyzetből indulni a munkaerőpiacon.

Mik a tapasztalataitok: milyen a diákélet a két egyetemen, milyen különbségek lehetnek az oktatás színvonalában, stb?

2015. márc. 29. 23:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
65%

Munkaeropiaci szempontbol semmi jelentosege hogy BME vagy ME.

ha nincs kulonosebb okod Pestre menni, akkor maradj Miskolcon, neked is konnyebb lesz. Marmint az elet, mert az egyetem ugyanolyan nehez.

2015. márc. 30. 00:07
 2/14 anonim ***** válasza:
27%
Azért a BME-nek van egy neve. Én azt választanám.
2015. márc. 30. 01:48
 3/14 anonim ***** válasza:
28%
A BME értékesebb diplomát ad
2015. márc. 30. 06:23
 4/14 anonim ***** válasza:
83%

Nem ad ertekesebb diplomat, es a munkaltatok koreben nincs nagyobb presztizse mint a Miskolci Egyetemnek.

Ezt 15 eves mernoki tapasztalattal mondom, lattam mindenfele embert mindenfele pozicioban es munkaltatonal, semmi elonyod nincs pusztan attol hogy a BMEn vegeztel.

2015. márc. 30. 08:37
 5/14 anonim ***** válasza:
10%
Utolsó, akkor szerinted egy állásinterjún ugyanolyan esélyekkel indul valaki egy Miskolci Egyetemen szerzett diplomával, mint egy BME-n szerzettel? Nehezen hiszem :P
2015. márc. 30. 19:55
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ugyanolyan eselyekkel. Az hogy te mit hiszel a valosag szempontjabol tokeletesen irrelevans.
2015. márc. 31. 07:31
 7/14 anonim ***** válasza:
Mechatronika szakon nem tudom mi a dörgés munkaerőpiaci szempontból. Informatika szakon (talán a legnehezebb az országban) többet ér a BME diploma, mint más egyetemé.. Viszont ez csak országon belül igaz, külföldön egyiket sem ismerik.. Ha külföldre készülsz, a könnyebbiket válaszd.
2015. márc. 31. 11:12
 8/14 anonim ***** válasza:

az ME-n jó a műszaki képzés (a BME-n is) és szívatnak itt is

ha a legjobbak között szeretnél lenni, akkor ME, ha el akarsz elvegyülni a tömegben akkor BME, mert ott aztán nehéz kitűnni :S

2015. ápr. 2. 16:12
 9/14 anonim ***** válasza:
50%

"ha a legjobbak között szeretnél lenni, akkor ME, ha el akarsz elvegyülni a tömegben akkor BME, mert ott aztán nehéz kitűnni :S"

Ezt elmagyaráznád hogy érted? Attól leszel jobb, hogy felfigyelnek rád? Attól már nem is lehetsz a legjobb, hogy sok okos ember vesz körül? Mi köze a kettőnek egymáshoz? Komolyan azt hiszed, hogy ez a "legjobbság" definíciója? Nyugtass meg, hogy nem minden ME-s ilyen..

Sok hülye közül nagyon könnyű kitűnni, de az igazi teljesítmény az okosak közül is kitűnni..

Kérdező:

A BME-n valóban sok az okos ember (és a konkurencia), így tényleg nehezebb ott kitűnni (ha valamiért neked ez mégis cél), így 5 évig csak egy neptun-kód vagy.. De az, hogy a tanárok arcról ismernek nem garantáltan nem segít abban, hogy a legjobb legyél :) Ahhoz csak kitartás és szorgalom kell.. Előző válaszolónak elég furcsa képe van a felsőoktatásról..

2015. ápr. 2. 22:28
 10/14 anonim ***** válasza:
91%
szerintem inkább neked van furcsa képed a felsőoktatásról, de én nem veszekedni járok erre az oldalra, úgyhogy nem erőltetem, hogy megértsd.. :)
2015. ápr. 3. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!