Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Környezetgazdálkodási agrármér...

Környezetgazdálkodási agrármérnöki szakról vélemények?

Figyelt kérdés
Milyenek az elhelyezkedési lehetőségek, mennyire van rá kereslet, mennyire telített szakma.. Minden érdekel! Köszönöm
2015. márc. 19. 18:33
 1/5 mi a fene ***** válasza:
Van jövője, szerintem nehéz is bejutni. Drukkolok neked !
2015. márc. 22. 11:17
 2/5 anonim válasza:
Környezetgazdálkodási agrármérnökként nem lesz egyszerű, de én is ezt végeztem. Mg.-ben vagy környezetvédelemben ha lesz egy kis szerencséd is el tudsz helyezkedni. Én végeztem mellé egy ökológus másod diplomát és"némi" kerülő úttal környezetvédelmi területen dolgozom.
2015. márc. 22. 17:02
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. 2. te mivel foglalkozol most? :)
2015. márc. 25. 17:39
 4/5 anonim válasza:
Ipari környezetvédelemmel.
2015. márc. 25. 20:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Igen ez egy értelmes szak, érdemes ezt tanulni.

Viszont azt tudnod kell előre, hogy ez a szakterület csak magas szinten művelhető eredményesen, ezért egy ilyen BSc-vel nem sokra mész a munkaerőpiacon, eleve mindenképpen MSc és lehetőleg PhD képzésben is gondolkodni kell és ennek tudatában vágni bele.

Az előző válaszoló is jó stratégiát választott, mert ökológiai irányban további diplomát szerzett mellé, így mezőgazdaságban, környezetvédelemben, természetvédelemben, vízügyi területen is versenyképessé vált.

Ehhez az kell, hogy minél előbb válaszd ki, hogy mi érdekel legjobban a szakterületen belül és keress hozzá egy jó témavezetőt, akinél elkezdhetsz TDK-zni, szakdolgozatot, diplomamunkát írni. Nem elég teljesíteni a vizsgákat, hanem ténylegesen bele is kell tanulni valamibe.

Később azt fogják nézni egy állásinterjún, hogy vannak-e referenciáid, csináltál-e már valamit és ezt csak publikációkkal tudod bemutatni, igazolni, amit a témavezetőddel együtt készítesz el. (Fontos még, hogy tudj angolul, mert a szakirodalom nagy része angol.)

Fontos, hogy jó témavezetőt válassz. Ha kinéztél valakit aki szimpatikusnak tűnik és érdekel amivel foglalkozik, akkor keress rá a nevére az MTMT-ben (általános táblázatot választva) és derítsd ki, hogy vannak-e jelentős számban publikációi. Ha nincs vagy kevés, akkor nem termékeny, tehát neked sem tud túl sokat segíteni. Ezután keress rá a nevére az odt honlapján is, nézd meg, hogy végeztek-e nála PhD hallgatók, illetve van-e meghirdetve PhD témája. Ha igen, akkor valószínűleg neked is hatékonyan fog tudni segíteni.

Fontos még, hogy jó egyetemet válasz! A SZIE MKK (Gödöllő)például nagyon jó ezen a területen. Debrecen is kifejezetten jónak tűnik. Veszprém és Szeged jó közepes hírében áll. Elkerülném viszont a BCE-t, Kecskemétet, Gyöngyöst, és az Óváriakat mert ezek a helyek csak hallgatófogási célból indították, nincs hátterük benne és nagyon gagyi a képzésük.

2015. márc. 28. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!