Kölcsey Ferenc Gimnázium vagy Madách Imre Gimnázium?
Ha nagyon erős franciát akarsz, akkor csakis a Kölcsey!! :) Igen, a kéttannyelvű miatt, mert a Madáchban lehet, hogy kijössz felsőfokúval, de ha szeretnél külföldön tanulni, az nem lesz elég. A Kölcsey a francia államban is elfogadott bizonyítvánt ad, amivel tudsz ott továbbtanulni.
Igaz, ami igaz, a Kölcsey viszont nem annyira erős a közismereti tárgyakban... De mondjuk rengeteg tárgyak franciául tanulsz :) És ez tanártól is függ, hogy kihez kerülsz (mármint a közismereti tárgyakból)...
Egyikkel sem lehet melléfogni, de ha igazán erős franciát akarsz, netalántán kint szeretnél tanulni, csakis a Kölcsey!
A Madách erősebb.
A Kölcseyben is jóval több a lány. Az általános tárgyakat egyáltalán nem tanítják rémesen, igaz kifoghatsz gyengébb tanárt, de ez mindenhol benne van a pakliban.
A Kölcsey remek suli, Nyíregyháza elitiskolája, kiváló az oktatás színvonala. Hogy a töri, matek stb. oktatása rossz lenne, arról még nem hallottam, és nem is tapasztaltam, szerintem nincs vele semmi baj. A franciát dicsérik az osztálytársaim, de én olaszon vagyok. Negatívum, hogy kissé sok a sznob.
A másik iskoláról sajnos nem tudok nyilatkozni, mert nem ismerem.
Szetintem itt a Bp-i Kölcseyről szól a kérdés és nem a Nyíregyháziról.
Egyébként...
Általános iskolában tanítót kell választani, középiskolában iskolát kell választani! Talán hallottátok már ezt. Igaz.
Ne azt nézd, hogy mi volt a nyilt napon, vagy felvételin. Lehet, hogy a felvételin egy nagyon kedves tanárt fogtál ki, de soha többé nem találkozol vele és a többi meg emberevő (vagy fordítva).
A nyílt napon, tájékoztatón minden iskola el akarja adni magát, és lehet, hogy pont a gyengébb iskolában a legkedvesebbek, hiszen ők szeretnének a legjobban okosabb gyerekeket megkaparíntani, hiszen így kerülhetnek jobb helyre a rangsorban. Aki már fenn van, annak nem kell annyira a reklám.
Inkább az alapján dönts, hogy mit szeretnél a jövőben, merre mész majd tovább és abban milyen erős a suli.
Az oktatas.hu-n meg tudod nézni az érettségi eredményeket, kompetenciamérés eredményeit. Össze tudod hasonlítani. Iskolát válassz, az eredményeit nézd és ne azt, hogy pirosra vagy zöldre van-e festve a fal a termekben
Sem a kérdésben, sem a kulcsszavakban nem utal semmi arra, hogy a budapesti (vagy épp akármelyik másik) Kölcsey Ferenc Gimnáziumról van-e szó.
Szia :)
Kölcseys vagyok 2 éve francián és nem bántam meg,nagyon keményen mennek rá a nyelvre,közösség is jó,ha van kérdésed írj:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!