Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kölcsey Ferenc Gimnázium vagy...

Kölcsey Ferenc Gimnázium vagy Madách Imre Gimnázium?

Figyelt kérdés
Mindkettőbe nagy esélyem van bejutni, de nem tudok dönteni. A Kölcseybe a közösség sokkal jobbnak tűnik, meg a francia hihetetlen jó, de azt hallottam ott a töri matek stb általános tantárgyakat rémesen tanítják. És ez azért elég rossz. A Madáchnál viszont nem tudom a francia előkészítős év elég jó -e mert ott sokkal kevesebb az óra mint a kölcseybe. Meg hát ott nincs kéttan. Viszont a Madách sokkal erősebb a többi tantárgyban. Meg azt is olvastam hogy a Madáchban a suli 3/4e lány, ami azért nem túl jó, mert veszekedések, klikkek sokkal könnyebben kialakulnak, meg szerintem így nem alakul ki olyan jó közösség. Szóval nem tudom hogyan döntsek, mert mindkettő mellett vannak érvek. Ha valaki bármit tud, azt megköszönném!
2015. márc. 14. 22:24
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha nagyon erős franciát akarsz, akkor csakis a Kölcsey!! :) Igen, a kéttannyelvű miatt, mert a Madáchban lehet, hogy kijössz felsőfokúval, de ha szeretnél külföldön tanulni, az nem lesz elég. A Kölcsey a francia államban is elfogadott bizonyítvánt ad, amivel tudsz ott továbbtanulni.

Igaz, ami igaz, a Kölcsey viszont nem annyira erős a közismereti tárgyakban... De mondjuk rengeteg tárgyak franciául tanulsz :) És ez tanártól is függ, hogy kihez kerülsz (mármint a közismereti tárgyakból)...

Egyikkel sem lehet melléfogni, de ha igazán erős franciát akarsz, netalántán kint szeretnél tanulni, csakis a Kölcsey!

2015. márc. 14. 23:43
 2/6 anonim ***** válasza:

A Madách erősebb.

A Kölcseyben is jóval több a lány. Az általános tárgyakat egyáltalán nem tanítják rémesen, igaz kifoghatsz gyengébb tanárt, de ez mindenhol benne van a pakliban.

2015. márc. 15. 09:21
 3/6 anonim ***** válasza:

A Kölcsey remek suli, Nyíregyháza elitiskolája, kiváló az oktatás színvonala. Hogy a töri, matek stb. oktatása rossz lenne, arról még nem hallottam, és nem is tapasztaltam, szerintem nincs vele semmi baj. A franciát dicsérik az osztálytársaim, de én olaszon vagyok. Negatívum, hogy kissé sok a sznob.

A másik iskoláról sajnos nem tudok nyilatkozni, mert nem ismerem.

2015. márc. 15. 10:05
 4/6 anonim ***** válasza:

Szetintem itt a Bp-i Kölcseyről szól a kérdés és nem a Nyíregyháziról.

Egyébként...

Általános iskolában tanítót kell választani, középiskolában iskolát kell választani! Talán hallottátok már ezt. Igaz.

Ne azt nézd, hogy mi volt a nyilt napon, vagy felvételin. Lehet, hogy a felvételin egy nagyon kedves tanárt fogtál ki, de soha többé nem találkozol vele és a többi meg emberevő (vagy fordítva).

A nyílt napon, tájékoztatón minden iskola el akarja adni magát, és lehet, hogy pont a gyengébb iskolában a legkedvesebbek, hiszen ők szeretnének a legjobban okosabb gyerekeket megkaparíntani, hiszen így kerülhetnek jobb helyre a rangsorban. Aki már fenn van, annak nem kell annyira a reklám.

Inkább az alapján dönts, hogy mit szeretnél a jövőben, merre mész majd tovább és abban milyen erős a suli.

Az oktatas.hu-n meg tudod nézni az érettségi eredményeket, kompetenciamérés eredményeit. Össze tudod hasonlítani. Iskolát válassz, az eredményeit nézd és ne azt, hogy pirosra vagy zöldre van-e festve a fal a termekben

2015. márc. 15. 12:03
 5/6 anonim ***** válasza:
39%

Sem a kérdésben, sem a kulcsszavakban nem utal semmi arra, hogy a budapesti (vagy épp akármelyik másik) Kölcsey Ferenc Gimnáziumról van-e szó.

2015. márc. 15. 21:12
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia :)

Kölcseys vagyok 2 éve francián és nem bántam meg,nagyon keményen mennek rá a nyelvre,közösség is jó,ha van kérdésed írj:)

2015. márc. 25. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!