A MOME textíltervező szakról valaki esetleg mesélne nekem? Illetve, hogy a BA, valamint MA diplomával mit lehet kezdeni? Érdemes-e elkezdeni? Stb.
MOME textil szakot a befolyásos családok kis királykisasszonyainak tartják fent.
Halandó átlag magyar ember oda nem jut be. Ha be is jut, azt is meg bánja, hogy megszületett. A befolyásos diákoknak bármit lehet amíg a felvételi rendszerben "becsúszott" tehetséges diákokat szivatják. én már nem járok oda. de életem leg rosszabb döntése volt.
kedves válaszoló, vágom én, hogy neked ez a tapasztalatod, de elég idegesítő, hogy bemásolod kb ugyanazt a szöveget minden momés kérdéshez.
nekem van vidéki, nem tehetős barátom, aki bejutott a moméra fotóra és nem történtek vele ilyesmik. persze a véleményünk nekünk is megvan a tipik burzsuj dizájnerruhás momésokról...
Nem másoltam be szöveget sehonnan. De úgy látom néhány momés lobbista nagyon ráállt a válaszaimra.
Agymosoda. Oda jártam, tudom.
Kifejtegetni nem érdemes. Menj be és tapasztald meg nyíltan mennyire segítőkészek és nyitottak a tanárok.
Már eleve pökhendi módon és elutasítóan fognak hozzád állni, vagy a pénzed kell nekik.
Nyilván ha lenyel minden xart, akkor nincs gond, meg ha eléggé birka ahhoz, hogy ne vegye észre, hogy van akit szinte kiválasztanak a tanárok sokszor nem is teljesítmény alapján és az egekbe marasztalják. Amíg az egyszerű, keményen dolgozó szürke diákok csak vergődnek az intézményben.
Nem egyszer tapasztaltam kemény kivételezéseket, de mindegy, majd ha az illetőt felveszik, eldönti maga. Én azt gondolom jó hely azért, mert egy viszonylag elit közeg, de könnyen lehetsz fekete bárány, vagy bűnbak.
a barátnőm egyáltalán nem egy birka típus, és nem is a legjobb diák a társai között, mégsem volt fekete bárány.
sajnálom, ha rossz tapasztalatod volt bizonyos tanárokkal, de ez nem jellemző mindegyikre és minden szakra.
amúgy milyen szakra jártál, és konkrétan milyen esetekben ért hátrány? csak kérdezem, mert érdekel, nem kötekedni szeretnék, csak már én is gondoltam rá, hogy jelentkezek fotóra, csak én sem vagyok ez a budai újgazdag dizájnercuccos típus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!